Rıza Sarraf'a Şok ; Halk bankası Müdürü Gözaltında

Rıza Sarraf'a Şok ; Halk bankası Müdürü Gözaltında

ABD'de İran ambargosunu delerek finansal destek sağlama suçu ile gözaltına alınarak 75 yıl hapis istemi ile tutuklu bulunan Rıza Sarraf'ın geleceğini etkileyecek bir gözaltı daha gerçekleşti

Dün tutuklu bulunduğu ABD'de yeni bir atak geliştirerek Trump'ın göreden alınan Savcı Bharara'nın yerine atanacak olan yeni savcının babasını kendisine avukat olarak tutan Rıza Sarraf için şok bir gelişme yaşandı.

TÜRKİYE'DE YAPILAN SORUŞTURMADA ODAKTA OLAN BANKA

Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ABD New York’ta bulunan John Kennedy Havalimanı’nda gözaltına alındı. Bloomberg, Atilla’nın İran'a yönelik uygulanan yaptırımları ihlal etmekle suçlanan Rıza Sarraf ile aynı davadan dolayı gözaltına alındığı bildirdi.

ABD YARGISI SARRAF'IN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

22 Mart 2016'dan beri tutuklu olan İran asıllı iş adamı Rıza Sarraf, hem Türkiye'de hem de Birleşik Arap Emirlikleri'nde yönettiği şirketler ağıyla İran yaptırımlarının etrafından dolaşmakla suçlanıyor.

Sarraf'ın yaptırımları ihlal etmek için kullandığı şirketlerden birisinin ise Türkiye'de faaliyet gösteren Royal Holding AŞ olduğu iddia ediliyor.

AMBARGO SIRASINDA İRAN'A FİNANSMAN

ABD'li savcılar, Zarrab ve hakkında tutuklama kararı çıkarılan iki kişinin 2010 - 2015 döneminde aralarında Bank Mellat'ın da bulunduğu büyük İranlı şirketlere finansman sağladığını söylüyor.

REUTERS GÖZALTININ SEBEBİNİ YAZDI

Reuters haber ajansı Atilla’nın Amerika’nın İran’a karşı uyguladığı ambargoları kendi bankası aracılığı ile delmekle itham edildiği gerekçesiyle gözaltına alındığını bildirdi.

TEK CÜMLELİK YANIT

Washington Hattı'nın haberine göre, New York Güney Bölgesi Savcılığı, Atilla’nın tutukluluğu sorulduğunda ‘yorum yapamayız’ cevabını verdi.


GÖZALTINA ALINAN MEHMET HAKAN ATİLLA KİMDİR ?

Uluslararası Bankacılık 1970 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatına 1995 yılında T. Halk Bankası A.Ş.’de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı olarak başladı. Bankacılık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri’nde Uzman olarak görev aldıktan sonra Stratejik Planlama Daire Başkanlığı’nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 22.06.2007-11.11.2011 tarihleri arasında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev yapan Atilla, 11.11.2011 tarihinden itibaren Uluslararası Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyor.

İlgili Haberler