RIZA SARRAF'A SAVCIDAN BİR ŞOK DAHA

RIZA SARRAF'A SAVCIDAN BİR ŞOK DAHA

Muhammed Sarraf 'istisnai kişiler' sınıfından faydalanarak Türk vatandaşı olmuştu.

Amerikan yasalarına göre suçlu bulunması halinde 75 yıl hapis yatacağı ileri sürülen Rıza Sarraf'ın etrafındaki çember daralıyor.

TEK ŞANSI İTİRAF

ABD Hukuk çevrelerinin yorumlarına göre, Rıza Sarraf'ın cezasının hafiflemesi ve kefaletle serbest kalmasının tek koşulu suçunu itiraf etmek ve diğer suçluların adlarını açıklaması ile mümükün olabilecek. Aksi taktirde onu 75 yıl hapis cezası bekliyor. Sarrraf'a yönelitilen suçlamalar arasında, Türkiye'de verdiği rüşvet ve ilşkileride bulunuyor. İşte sürece ilşkin Cumhuriyet'te yer alan haber.

KARDEŞİNE 75 YIL HAPİS

Türkiye'deki yolsuzluk skandalının merkezindeki isim Rıza Sarraf'ı ABD'de tutuklatan Savcı Preet Bharara, Sarraf'ın ağabeyi Muhammed Sarraf hakkında, kardeşi ile aynı suçlamaları içeren bir iddianame sundu.

AYNI SUÇLAMALAR

Bankacılık sahtekarlığı, kara para aklama ve ABD'nin İran'a karşı uyguladığı yaptırımları delme suçlamaları ile New York'ta tutuklu olarak yargılanan, Türkiye'deki yolsuzluk skandalının kilit ismi Rıza Sarraf'ı tutuklatan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, Sarraf'ın ağabeyi Muhammed Sarraf hakkında da aynı suçlamalarla hazırladığı iddianameyi mahkemeye sundu.

anigif-haber-ici-011.gif

AYNI MAHKEME BAKACAK

Başsavcı Bharara, Sarraf'ın abisi Muhammed Sarraf hakkında 75 yıl hapis cezası istedi. Rıza Sarraf'ın davasına bakan Yargıç Richard Berman, Muhammed Sarraf ile ilgili davaya da bakacak.

Muhammed Sarraf 'istisnai kişiler' sınıfından faydalanarak Türk vatandaşı olmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı