Oyları bölmeyin teranesi...

Yerel seçimler yaklaşıyor ya! Yine aynı teraneye başladı CHP’liler. Ama oturup başkalarıyla görüşmeler yaparak, anlaşmaya çalışarak yapmıyorlar bunu.

“Oyları bölmeyin” teranesi yine başladı.
Bunu en çok da CHP yapıyor. CHP’ye göre oyları bölmemek, ancak ve ancak, solun bütünüyle onun çadırında toplanmasıyla mümkün.
Yani acaba CHP’nin, “oyları bölmeme” düşüncesiyle, hiç başkalarını desteklediği görülmüş müdür?
Hakkını yemeyelim. Bir seçimde MHP ile “işbirliği” yapmışlardı. Bir bölgede, CHP MHP’yi, bunun karşılığında da başka bir bölgede de MHP CHP’yi destekleme kararı almışlardı.
İşin gerçeği, her ikisi de destekleyecekleri bölgede zaten fazla oya sahip değildi.
Yerel seçimler yaklaşıyor ya! Yine aynı teraneye başladı CHP’liler. Ama oturup başkalarıyla görüşmeler yaparak, anlaşmaya çalışarak yapmıyorlar bunu. Onlara göre herkes AKP’den yaka silkiyor ve gitmesini istiyorsa el mecbur!.. CHP dışında kalan tüm sol, CHP’yi desteklemek zorunda! Aksi halde oylar bölünmüş olacak ve AKP yine kazanacak!
Eğer AKP gerçekten CHP’nin derdiyse, diğer kesimlerle oturup makul bir zeminde görüşüp bir anlaşmaya varması gerekmez mi? Ama hayır! AKP’den hoşnut olmayan herkes, çaresiz, CHP’ye oy verecek!
Onlara göre oyları bölmemenin tek formülü var. O da CHP’yi desteklemek!
Yani başka bir deyişle, muhalif kesimin eli mecbur bunu yapmaya!
Yok ya!
Hadi oradan! Eğer gerçekten AKP iktidarına son vermek istiyorsa CHP ve bu konuda samimiyse, üçü beşi aramaz ve herkesi hoşnut edecek bir ortak aday etrafında birleşilmesini sağlar!
Yok efendim Melih Gökçek, yok efendim Tayyip Erdoğan, sırf solun CHP çatısı altında toplanmamasından aradan sıyrılıp belediyeleri kazanmışlar! E o zaman, hep başkalarını suçlayacağına, gerçekten bu gericiliğin, yobazlığın iktidarının bitirilmesiyse derdin, geçmişte, CHP çatısı altında toplanılmamış olmasının sorumluluğunu biraz da kendinde arasana!
Ve aynı hatayı önümüzdeki seçimlerde de yapmamaya çalışsana!
Ayrıca, GEZİ AYAKLANMASI sırasında, sokakları dolduran milyonların nabzını yoklasana!
Bak bakalım onlar sana ne diyor ve ne öneriyor!
Artık herkes kötüler arasından iyisini seçmenin en büyük yanlış olduğunu biliyor!
Yani “Ehveni şer, şerlerin en kötüsüdür” özlü sözünü ilke edindi kendisine arık bu halk!
O nedenle CHP, takkeyi önüne koyup düşünmeli ve biraz ayakları yere basan yöntemler bulmalı kendine!
Kendi dışındaki solu, kendisini desteklemeye mecburmuş gibi görmekten vazgeçmeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar