ODTÜ'den Yol Geçmesin

i İ.M.Gökçek plana uygun yol yapıyoruz derken doğruyu söylemiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ ile 100.Yıl mahallesinin en eski yerleşim yeri İşçi Bloklarının arasına bir yol inşaatı başlattı. Yola karşı çıkan mahalleli ve öğrenciler çadır kurdular haftalardır nöbetteydiler. Bu sabah erkenden çadırlarını başlarına yıkıp çocukları götürdüler.

İ.Melih Gökçek sürekli olarak 1993’de yapılan plana göre yolun geçeceğini, Rektörlüğün de onay verdiğini söylüyor. Evet bir plan var, zaten ODTÜ yönetimi de bu plana uygun olsun diye uğraşıyor. Ancak her zaman olduğu gibi İ.M.Gökçek plana uygun yol yapıyoruz derken doğruyu söylemiyor. Durmaksızın parçacıl uygulama planları ve değişiklikleriyle kafa karıştırıyor ve Nazım Plana işlenmiş plan notlarını hiç dikkate almıyor. Sonuçta yol, otobana dönüşüyor. Üstelik burada Koruma Kurul Kararı var ve koruma imar planı da henüz onaylanmamış.

Belediye Kanunu ve diğer ilgili mevzuata göre yolların şöyle yapılması gerekir:
- Kesinleşmiş bir uygulama imar planı olacak.
- Parselasyon planı yapılmış olacak
- Parselasyon planına göre hazırlanmış projelerin aplikasyonu yapılmış olacak
- Aplikasyonuna göre etüdü yapılacak
- İhale ile veya protokolle bir şirkete yolların yapımı işi verilecek (ya da Belediye kendisi yapacak)
Birbirini takip eden bu aşamaların hiç biri gerçekleşmiş değil, ama belediye tozu dumana katarak, insanların üstüne araçlarını sürerek yol yaptırıyor. Karşı çıkana da git hakkını yargıda ara diyor.

Nasıl olsa yargı “bu yol doğru değil” dese de çoktan Gökçek’in hukuka aykırı “eserleri”nin yanında yerini almış olacak.
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar