Obama'nın Bu Açıklaması Erdoğan'ı Kahredecek

Obama'nın Bu Açıklaması Erdoğan'ı Kahredecek

OBAMA'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
 
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Amerikan ordusunun Suriye'ye askeri müdahale için her an hazır olduğunu belirterek, müdahale için öncelikle ABD Kongresi'nden onay isteyeceğini söyledi.ABD Kongresi'nin 9 Eylül'de toplanması bekleniyor. Obama'nın bu açıklamasında İngiltere'de avam kamarasının, Suriye Müdahelesine karşı oylanma sonuçlarının etkiliği olduğu sanılıyor.
KONGRE ONAYI ALINACAK, SINIRLI OLACAK
 
Obama, "yarın, haftaya veya önümüzdeki ay" gerçekleşebilecek askeri müdahalenin, "sınırlı süreli" ve olası yeni kimyasal saldırıları önleyecek güçte olacağını belirtti.
ABD lideri, Suriye'deki kitle imha silahlarının Türkiye, Ürdün, İsrail, Lübnan ve Irak gibi ABD'nin dostu olan bölge ülkelerini tehdit ettiğini sözlerine ekledi.
Amerikan istihbaratına göre, Suriye'de 21 Ağustos'ta meydana gelen ve 'kimyasal silah saldırısı' olduğu düşünülen olayda 1429 kişi hayatını kaybetti.
Suriye hükümeti ise saldırıyı kendilerinin değil silahlı isyancıların düzenlediğini iddia ediyor.
Birleşmiş Milletler silah denetçileri, Şam civarındaki numune toplama çalışmalarını tamamlayarak bugün tıklayın Suriye'den ayrıldı.
Denetçilerin topladığı numunelerin Avrupa'daki laboratuvarlarda incelenmesi ve ardından hazırlanacak raporun BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'a sunulması bekleniyor.

ERDOĞAN'IN İLK TEPKİSİ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP milletvekili Mehmet Tekelioğlu'nun oğlunun WOW otelde gerçekleşen düğün törenine katıldı.
 
Basına kapalı gerçekleşen törenin ardından çıkışta ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'y ilişkin açıklamaları soruldu. Başbakan Erdoğan "Daha neticeleri alamadım" diyerek Sultanmahmet Meydanı'nda gerçeklşecek programa katılmak üzere oradan ayrıldı.