Nagehan Alçı'nın Melih Gökçek Fantezisi

Melih Gökçek’in en büyük korkusu 20 yıla yakındır idare ettiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının elinden gitmesi. O kadar korkuyor ki bu sonuçtan, “Gezi Direnişi” ciddiyetini kavradığında TV kanalında kendini tutamayıp “hüngür hüngür” ağlaması bundan kaynaklanıyor. Korkusunun nedeni ise Erdoğan’ın korkusundan hiç farkı yok. İktidar elden giderse Gökçek’in 18 yıllık icraatının arşivlerini “elin oğlu” didik didik edecek. 17 yıldır milyarlarca borcun içerisine sokulmuş Ankara’nın paralarının nerelere harcandığı birer birer ortaya çıkacak.
 
ADAY OLABİLECEK Mİ?
 
Gökçek adaylığını açıkladığı günlerde Twitter üzerinden konuşmuştuk. Ben yeniden belediye başkanı olamayacağını söyleyip iddiaya girelim demiştim. Türlü yollarla bu iddia olayından kaçtı. Her geçen gün, Gökçek’in benimle bu konuda iddiaya girmekten kaçınmasının nedenleri daha net anlaşılıyor. Ama Gökçek bilinen inadıyla, artık neredeyse netleşmiş olan emekliliği konusunu tüm gücüyle erteleme çabasında. Bu konuda geçen hafta yaptığımız “Gökçek’e Kara Haber” başlıklı yazımızın ardından hiçbir itiraz ya da yalanlama gelmedi kendisinden. Okumamış olanlar haber için TIKLASIN.
 
 
Melih Gökçek adaylığı gündemden düştükçe bildiği en iyi şeyi yapıyor. Hala en kuvvetli aday olduğu görüntüsü uyandırma. Tabi bunu kendisi yaparsa etkili olmaz. Ama dolaylı yöntemlerle üstelik, hiç adı bile geçmeden yapmasında en etkili yol nedir? Hatırlarsınız, 17 yıldır Belediye Başkanı olduğu kent için dişe dokunur hiçbir şey yapmadan, Ankara’yı “Dünyanın En Yaşanabilir Kenti” seçtirmişti. Ama yaptığı sihirbazlığın ayrıntıları ortaya çıkınca da rezil olmuştu. Kendi sitesinde yayınladığı belgeler ile de, Haber Artı Türk’e yakalanmış, tek kelime açıklaması olmamıştı. TIKLAYINIZ.

Bizim yaptığımız, “Melih Gökçek’e Kara Haber” başlıklı haberimiz çok tepki aldı. Erdoğan’ın bakanlar kurulunda yapmaya hazırlandığı revizyonu, bizden sonra birçok haber kuruluşu “yerel seçimler” ile ilgisi olabileceğine yordu. Melih Gökçek sever medya ise onunla hiç ilgilendirmedi konuyu.

Tıpkı aylardır Ankara Metrosu’nu basan suyu görmedikleri gibi bu konuyu da görmediler. Nihayet Melih Gökçek’i en çok seven yazarlardan biri bu gün konuya balıklama girdi. Aradan geçen onca zamandan sonra aklına yeni gelmiş olmalıydı. Nagehan Alçı Milliyet Gazetesi’in de bu gün yazdığı yazıda duruma açıklama getirmeye çalışmış. Lakin “oda neydi” Nagehan Alçı, yerel seçimler deyince akla ilk gelen isim, İbrahim Melih Gökçek’i ve Ankara’yı pas geçmişti. İnsan ister istemez bu eksiklikten feci kuşkulanıyor. Gelelim Alçı’nın yazısına ve mealine.
 
Alçı; kabine değişikliğinden başlıyor yazısına,
 
“Yerel seçimlerden önce kabine değişikliği olacak mı? Ankara kulislerinde geçtiğimiz haftadan beri en çok sorulan soru bu... Başbakan bu soruya ‘olabilir’ anlamına gelecek bir yanıt verince ortalık hareketlendi. Ben de partinin içinden önemli kaynaklarıma sordum.”
 
Alçı kaynaklarıma sordum diyor ama bir şeyi unutuyor. AKP’de Erdoğan’ın bizzat kendisinden başka hiçbir kaynak sağlam değildir. Çünkü sadece Türkiye’nin geleceği değil AKP’nin geleceği de sadece Erdoğan’ın kafasındadır. Bunu herkes biliyor artık.
 

Dedikleri şu: ‘Küçük çaplı bir değişiklik olabilir. Belediye başkanı adayı olarak düşündükleri isimler gidebilir. Bu isimlerin başında Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Aileden Sorumlu Bakan Fatma Şahin ve Tarım Bakanı Mehdi Eker var. Üçü de son derece başarılı isimler ancak Başbakan, Faruk Bey’i Bursa ya da Urfa’ya, Fatma Hanım’ı Antep’e, Mehdi Bey’i de Diyarbakır’a düşünüyor. Binali Yıldırım’ı da İzmir ya da İstanbul’a istiyor ama Binali Bey gönüllü değil, şayet ikna olursa onu da aday gösterecek. Egemen Bağış da aday olarak gösterilebilecek isimler arasında...’
 
Nagehan Alçı bu paragrafta da çuvallamış bana göre. Çünkü Erdoğan’ın yerel seçimlerde en büyük ölçütü, adayların başarma şansı olacaktır. Erdoğan için bu seçimlerde isimlerin hiçbir önemi yoktur. Tek derdi vardır oda mutlaka kazanacak olanlardır.

Bu nedenle Alçı’nın bahsettiği isimlerin sürekli yaptırdığı anketlerde öne çıkmış olmaları gerekir. Alçı’nın, bu ölçütü yok saydığı kesin ön görüsünde. Kaynakları da kafadan sallamış olmalı. Bu nedenle yaptırdığı anketlerde sürpriz bir çıkış yapan Fatma Şahin’in dışında, adaylığa aynı nedenle en yakın isim Faruk Çelik’tir. Onların adaylıkları ise hala araştırmaların sonuçlarına bağlı olarak netleşecektir.

Hele Egemen Bağış’ın hiç mi hiç şansı yoktur. Erdoğan tıpkı Melih Gökçek gibi başarısız ve aşınmış bir isim olan Egemen Bağış’ı kendi geleceği açısından hayati önem taşıyan yerel seçimlerde aday göstermeyecektir. Kötü bir ihtimal zaten kafadan kayıp illerde aday gösterilebilirler. Binali Yıldırım’ın kaybetmesi neredeyse kesin olan İzmir’den aday gösterilme olasılığı gibi. AKP'nin eski seçimlerde yakaldığı rüzgarın artık esintisi bile yoktur. Bu gerçek unutulmasın
 
Alçının başka bir kehaneti de, Suat Kılıç konusunda okuyalım.
 
Bir de aday gösterilmeyeceği halde görevden alınabilecek bir bakan var: Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Suat Kılıç... Kılıç’ın gelgitli bazı tavırları Başbakan’ın hoşuna gitmiyor. Sosyal medyada bir Bakan’a yakışmayacak çıkışları özellikle Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda yaptığı büyük kıyım dikkat çekti. Yurt sistemi bu nedenle karmakarışık oldu. Binlerce üniversite öğrencisi kalacak yer bulamazken şu an yurtlarda 15 binin üzerinde yatak boş bekliyor. Olimpiyat konusunda da organizasyon ve koordinasyonu iyi yönetemediği konuşuluyor. Kısacası Suat Kılıç koltuğunu kaybedebilir...
 
Alçı siyaset magazini takip etmekten fırsat bulamamış, bu ayrıntıyı bilmiyor belki. Suat Kılıç’ın Spor bakanlığı zaten kendisinden çok, Avrupa Milli Görüş Teşkilatın da çok etkin bir isim olan, 3 eşli kayınpederi Ali Yüksel’in “yüzü suyu hörmetine” verilmiş bir bakanlıktır. Başbakan’ın danışmanlarından olan Ali Yüksel, hala aynı etkiye sahipse Avrupa Milli Görüş teşkilatında, Suat Kılıç’ın koltuğuna hiçbir şey olmayabilir.
 
ANKARA VE MELİH GÖKÇEK BUHARLAŞMASI
 
Şimdi de Nagehan Alçı’nın neden bu altın değerinde tespitlerinde, Ankara’yı ve Gökçek’i yok saydığına.

Bir amaç şunu anlatmak olabilir! “Gökçek'in Ankara’nın AKP adaylığı konusunda zaten hiçbir kuşku yok. Tek aday var oda Gökçek” Alçı böyle bir görüntü uyandırmak istemiş.

Oysa Gökçek zaten bitmiş durumda Ankara’da, üstelik AKP’nin tüzüğüne göre yeniden aday olması gittikçe olanaksız. hale gelmekte. Erdoğan kendisine bile uygulamayacağı görüntüsü verdiği 3 dönem seçilemezler maddesini Gökçek’e neden uygulasın ki?

Anlaşılan Nagehan Alçı çok sevdiği Başkanı Melih Gökçek’e bir kıyak çekme yazısı kaleme almak istemiş. “Kaynaklarımın verdiği bilgilere göre” diye de destekli hale getirmiş. Ama kendisi de farkındadır eminim.

Melih Gökçek’in Ankara’da yeniden adaylığı tam bir hayaldir, aday olsa bile seçilmesi ultra fantezidir.
 

https://twitter.com/CumaHikmet

 

Önceki ve Sonraki Yazılar