MUSUL HAREKATINDA BÜYÜK GERGİNLİK

MUSUL HAREKATINDA BÜYÜK GERGİNLİK

IŞİD'i Musul'dan temizlemek için Irak Ordusu ile birlikte hareket eden Şii milisler ile Peşmerge güçleri arasında yeniden gerginlik çıktı

Irak'ta Musul'u İŞİD'den almak amacı ile kurulan ve Irak organizasyonu olan koaalisyonda iç çatışma çıktı. Koaalisyonun 2 ayrı parçası olan ve Irak Ordusu ile birlikte hareket eden Peşmerge birliklerine Haşdi Şabi adlı milis güçleri saldırıda bulundu. Milliyet'in haberine göre Musul çevresinde gerginliği bir anda artıran saldırının nedeni ise bilinmiyor.

İRAN DESTEĞİNDE Kİ MİLİSLER KÜRTLER'E NEDEN SALDIRDI ?

Musul ve Telafer bölgesinde IŞİD’e yönelik Irak ordusu ile birlikte operasyonlara katılan Şiilerden oluşan milis gücü Haşdi Şabi, Şengal bölgesinde Peşmerge mevzilerine saldırdı. Saldırı Kürt yönetimi tarafından doğrulanırken, daha önce de benzer saldırılar yapıldığı belirtildi.

BİR ANDA HEDEF DEĞİŞTİRDİLER

Musul operasyonunda Irak ordusuna destek amacıyla bölgeye gelen ve Kürt yönetimi ile Irak yönetimi arasında yapılan görüşmeler sonrası Peşmergenin yol vermesi sonucu Telafer ve Şengal bölgesine konuşlanan ve sayıları binlerle açıklanan Haşdi Şabi milis ordusu, Musul operasyonu ile birlikte Telafer ve Şengal bölgesinde IŞİD’e yönelik operasyonlar yapıyordu. Telafer Havaalanını IŞİD’ten alan ve kenti kuşatan Haşdi Şabi, Ezidilerin yoğun olarak yaşadığı Şengal bölgesindeki bir çok  yerleşim biriminde konuşlanmıştı.

ŞENGAL'DE PEŞMERGEYE SALDIRDILAR

Dün bölgede faaliyet gösteren Haşdi Şabi güçleri, Musul’un Şengal ilçesinde Peşmerge Güçleri’ne saldırdı. Kürt kaynakları, Heşdi Şabi güçlerine bağlı bir grubun Şengal’in doğusunda Peşmerge Güçleri’nin bulunduğu mevzilere toplarla saldırı düzenlediğini duyurdu. 

hasdi-sabi-ile-pesmerge-arasinda-gerginlik-9202734_6499_o.jpg

DAHA ÖNCE YİNE SALDIRMIŞLARDI

Kürt yönetimi, saldırıyı doğrularken Haşdi Şabi’den konuya ilişkin açıklama beklendiği açıklandı. Peşmerge kaynakları,  saldırının ilk olmadığını, daha önce de benzer saldırılar yapıldığını ifade ederken konuya ilişkin Peşmerge Bakanlığı tarafından açıklama yapılacağı kaydedildi.

İlgili Haberler