Muhittin Böcek'ten Menderes Türel'in İptal Ettiği "Bedava Ulaşım" açıklaması

Muhittin Böcek'ten Menderes Türel'in İptal Ettiği "Bedava Ulaşım" açıklaması

AKP'nin Antalya Büyükşehir belediye başkanlığı koltuğunu CHP'li Muhittin Böcek'e kaptırdıktan sonra ani bir karar ile " Bedava Ulaşım" uygulamasını iptal eden Menderes Türel'in kararına yeni başkan Muhittin Böcek'ten yanıt geldi.

Seçimlerde AKP'ye en büyük şoku yaşatan Antalya Adayı Menderes Türel, Millet ittifakı ve CHP adayı Konyaaltı Belediye başkanı Muhittin Böcek'e karşı başkanlık koltuğunu kaybettikten sonra Twitter hesabından kısa bir açıklama yayınlayarak yenigiyi kabul etmişti. 

ÜCRETSİZ ULAŞIM İPTAL EDİLİNCE TEPKİ YAĞDI

Ancak Türel seçim süreci içerisinde Antalyalılara verdiği yüzlerce vaadin içerisinde  hemen hayata geçirdiği ver 5 yıl süresince devam edeceğini söylediği " Ücretsiz Ulaşım" kararını anında askıya alarak iptal etmesi Antalya'da büyük tepkilere neden olmuştu. Sitemizde iptale ilişkin haber yayınlandıktan ve 10 binlerce kişi tarafından okunduktan sonra Antalyalılar Büyükşehir belediyesi telefonlarını kilitlemişlerdi. 

ÇOK SAYIDA VAAT İÇİN GÖZLER MUHİTTİN BÖCEK'E ÇEVRİLDİ

Aslında Menderes Türel'in  seçilememesi ile ortada kalan " Bedava Su", Öğrencilere Burs, Kadınlara Can suyu Kredisi" gibi çok sayıda vaatse ortada kalmıştı. Ancak tüm Türkiye gibi Antalya'da da yaşanan ağır ekonomik kriz etkileri sonucu vatandaşlar Menderes'in kaybettiği ortaya çıkar çıkmaz " Bedava Ulaşım" uygulamasına kaldırmasına şaşırmış ve sosyal medyada haberimize yüzlerce yorum yapmışlardı.   

SOSYAL MEDYAYI SALLAYAN O HABERİMİZ

106844.jpg

MUHİTTİN BÖCEK NE DEDİ

İptal kararının ardından Antalya'da gözler yeni Büyükşehir belediye başkanı seçilen Muhittin Böcek'e çevrildi. Menderes'in iptal kararını duyan vatandaşlar bu sefer Muhittin Böcek'i aradılar ancak somut bir yanıt alamadılar. İptal kararının büyük bir tepki yarattığını öğrenen Böcek ise Avukatları aracığı ile bir açıklama yaparak beklenen soruları yanıtlamış oldu. İşte Antalyalıyı çok fazla tatmin etmeyen o yazılı açıklama.

ÜCRETSİZ ULAŞIM VE BEDAVA SU UYGULAMASI DEVAM EDECEK Mİ ?

Yerel seçimlerde Antalya'da kesin olmayan sonuçlara göre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını %50,62 oy oranıyla Muhittin Böcek kazandı.

Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, önceki dönem Belediye Başkanı olan Menderes Türel'in verdiği vaatler ile ilgili açıklama yaptı. 

İŞTE O SORULARIN YANITI

Avukat Cansel Tuncer'in Muhittin Böcek adına yaptığı, Böcek'in şahsi internet sitesinde yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde halkımızın takdiri ile Antalyamıza hizmet etme onurunu elde ettik. 

Ancak, yönetimi devir almak ve göreve başlamak için İl Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından mazbatamızın verilmesi beklenmektedir. 

DEVAM EDECEK YA DA ETMEYECEK DEMEDİ
 
Bu sebeple henüz resmi olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başlamadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.

Seçim sırasında önceki başkan tarafından vaat edilen 5 ton ücretsiz su ve ücretsiz ulaşım projelerine seçimden sonra ara verilmesi veya iptal edilmesi, mevcut personel iş akitlerinin feshedilmesi ve bir takım sendikalar tarafından belediye ve bağlı kuruluşları ile iştiraklerinde yürütülen iş ve işlemler ile ilgili herhangi bir bilgimiz ve talimatımız bulunmamaktadır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

BOĞA ÇAYI PROJESİ NE OLACAK

İlgili Haberler