MİLLİ TENİSÇİMİZ DÜNYA SIRALAMASINDA

MİLLİ TENİSÇİMİZ DÜNYA SIRALAMASINDA

ÇAĞLA Büyükakçay, Dubai'deki 75 bin dolar ödüllü zorlu turnuvada hem tekler hem çiftler şampiyonu olarak Türk tenis tarihine geçti.Milli raket Çağla Büyükakçay, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde gerçekleşen toplam 75 bin dolar...

ÇAĞLA Büyükakçay, Dubai'deki 75 bin dolar ödüllü zorlu turnuvada hem tekler hem çiftler şampiyonu olarak Türk tenis tarihine geçti.

BÜYÜK BAŞARI

Milli raket Çağla Büyükakçay, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde gerçekleşen toplam 75 bin dolar ödüllü ITF turnuvasında mutlu sona ulaşarak Türk tenis tarihinin en büyük şampiyonluğunun altına imzasını koydu. Finalde dünya sıralamasında bir dönem 20'nciliğe kadar tırmanan, şu anda ise 106. basamakta yer alan tecrübeli Çek Klara Koukalova ile karşılaşan Çağla, 5-2 geriye düştüğü açılış setini 6-6'da dengelese de 7/4'lük tie-break neticesinde kaybetti. Çeyrek finalde dünya 57 numarası Alexandra Dulgheru, yarı finalde bir diğer milli tenisçi İpek Soylu'yu eleyen Büyükakçay, ikinci setle birlikte kontrolü eline aldı. Bu seti 6-4'le hanesine yazdıran Çağla, mücadeleyi final setine taşımayı başardı.

2 SAAT 45 DAKİKA SÜRDÜ

Büyükakçay, karar setine çok hızlı başladı. 4-1'lik üstünlüğe ulaşan Çağla, servisini kırdırıp durumun 4-3'e gelmesine engel olamasa da maçın sonlarını büyük bir kararlılıkla oynadı. 2 saat 45 dakika süren kıyasıya finalde 2 numaralı seribaşı Koukalova'yı 6-7, 6-4, 6-4'le deviren Büyükakçay, 75 bin dolar ödüllü bir ITF turnuvasında zafere uzanan ilk Türk raket olarak kayıtlara geçti. Kariyerinin sekizinci tekler kupasını kaldıran Çağla, Dubai'deki bu büyük başarısı neticesinde klasmanda 27 sıra ilerleyerek 131.'liğe yerleşecek.


BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ'TAN TEBRİK


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Al Habtoor Challenge Turnuvası'nda şampiyon olan Çağla Büyükakçay için tebrik mesajı yayımladı.

BAKAN KUTLADI

Bakan Çağatay Kılıç'ın mesajı şöyle: "Uluslararası müsabakalarda başarılarıyla sık sık adını duyuran milli tenisçimiz Çağla Büyükakçay bugünkü mücadelesinde önemli bir başarıya imza attı. Al Habtoor Challenge Turnuvası'nda şampiyonluğa adını yazdıran ve ödülün sahibi olan sporcumuzu elde ettiği galibiyetten dolayı tebrik ederim. Kazanmış olduğu zaferle bir ilki gerçekleştiren sporcumuzun bundan sonra mücadele edeceği tüm müsabakalarda şampiyonluğa ulaşmasını temenni ederim."

Kaynak:Haber Kaynağı