Meteoroloji'den sağanak yağış ve don uyarısı

Meteoroloji'den sağanak yağış ve don uyarısı

Meteoroloji genel müdürlüğü Yurdun Batı, Ege ve Akdeniz kesimlerini yer yer kuvvetli olacak sağanak yağış için Doğu illerini ise buzlanma ve don olaylarının yaşanacağı dondurucu havaya karşı uyardı.

Meteoroloji'den açıklanan son tahminlere göre Yurdun Batı kesimlerinde sağanak yağış ve soğuk rüzgarların hakim olacağı günler yaşanacak. Doğu'da ise 5 ili uyaran Meteoroloji soğuk hava ve buzlanmaya karışı vatandaşları uyardı. 

RÜZGARLAR SOĞUK ESECEK

Duyurulan son dakika tahminlere göre, hava sıcaklığının batı ve iç kesimlerde 2 ile 5 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla güneybatı ve iç kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzey ve batısı ile Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

BU İLLER İÇİN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Sakarya hariç Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinde yarın yağmur ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yurdun iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Sakarya hariç Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Ankara, Eskişehir, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak olması, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

TÜRKİYE BEYAZA BÜRÜNDÜ

5 İL İÇİN KRİTİK UYARI

Öte yandan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'ı kapsayan bölgede, yarın sabaha kadar havanın parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

DON UYARISI

Hava sıcaklığının 1 ila 2 derece civarında artacağı tahmin edilen 5 ilde, rüzgarın ise kuzeybatı yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Söz konusu illerde, gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma, don ve pus beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

İlgili Haberler