METEOROLOJİ'DEN KRİTİK UYARI

METEOROLOJİ'DEN KRİTİK UYARI

Meteoroloji'den başta Antalya olmak üzere İzmir ,Muğla, Aydın illerine şiddetli yağış uyarısı yapıldı.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Muğla'da aşırı; Aydın, İzmir ve Antalya'nın batı kesimlerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli yağış beklendiğini duyurdu.

ANTALYA'NIN BATI KESİMLERİ DİKKAT 

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Muğla'da aşırı; Aydın, İzmir ve Antalya'nın batı kesimlerinde ise çok kuvvetli ve şiddetli yağış beklendiğini duyurdu. Yağış şiddeti sınıflandırmasına göre, çarşamba ve perşembe günleri, Muğla'da 100 mm üzerinde şiddetli ve yer yer aşırı yağışın etkili olmasının tahmin edildiği belirtildi. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, aşırı yağış nedeniyle ani sel, su baskını ve yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi: 

KRİTİK UYARI

"Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin batı kesimlerinde bu gece saatlerinden itibaren etkisini arttıracak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, Çarşamba ve Perşembe günleri Muğla'da şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm üzeri), İzmir, Aydın ve Antalya illerimizin batı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 mm) olması bekleniyor. Şiddetli yağışlarla birlikte rüzgarın da güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, hortum, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

YAĞIŞ ŞİDDETİ SINIFLANDIRMASI

"Hafif Yağış 1 - 5 mm, Orta Kuvvette Yağış 6 - 20 mm, Kuvvetli Yağış 21 - 50 mm, Çok Kuvvetli Yağış 51 - 75 mm, Şiddetli Yağış 76 - 100 mm, Aşırı yağış 100 mm üzeri"

İlgili Haberler