Meral Akşener'in partisinde flaş gelişme

Meral Akşener'in partisinde flaş gelişme

MHP'den ihraç edilen ve arkadaşları ile birlikte yeni parti kurmaya karar veren meral Akşener'in bu girişiminde flaş gelişmeler yaşanıyor.

MHP'nin yurt genelinde teşkilatlarında depremler tüm hızı ile sürüyor. Meral Akşener ve arkadaşlarının yeni parti kurma açıklaması ardından başlayan MHP teşkilatlarındaki istifalar artarak büyüyor. Haftalardır süren katılımlara son olarak 1 Milletvekilinin daha katılımının ardından, Bursa ve Kocaeli teşkilatlarında gerçekleşen toplu istifalar ile 675 katılımın daha gerçekleşti.

KOCAELİ VE BURSA'DA DEPREM

Genel Merkez'in tutumunu onaylamadıklarını açıklayan MHP Kocaeli Gölcük ve Bursa Yenişehir İlçe Başkanlıkları'nda toplu istifalar yaşandı. İstifa edenler ihraç edilen Meral Akşener'in partisine geçecek.

ANTALYA, DENİZLİ, ISPARTA'DA DAHA ÖNCE YÜZLERCE KİŞİ İSTİFA ETMİŞTİ

MHP Kocaeli Gölcük İlçe Teşkilatı yönetimi ve üyelerinden 410 kişi ve MHP Bursa’nın Yenişehir ilçesinde 215 kişi Meral Akşener'in kuracağı partiye katılmak için istifa etti.

AKŞENER'İN PARTİSİNE GEÇECEKLER

Habertürk’te yer alan habere göre, MHP eski MYK Adnan Özdere “Meral Akşener’in kuracağı yeni partide bulunacağız. Bu partide artık eskisi gibi sağcı, solcu yok. Merkez bir parti olacak. Aynı ideal için bir arada olacağız. MHP’nin başka mecralarını sürüklendiğini gördüğümüz için şimdi başka bir partiye geçiyoruz” diye konuştu.

FLAŞ AÇIKLAMA

 MİLLETVEKİLİ SAYISI ŞİMDİDEN 5 OLDU

Öte yandan, MHP'den ihraç edilen Isparta Milletvekili Nuri Okutan ile Balıkesir Milletvekili İsmail Ok''un ardından, halen MHP'nin Bursa Milletvekili olan Kadir Koçdemir'in de Meral Akşener'in kuracağı partiye geçmesi bekleniyor.Böylece Ümit Özdağ ve Yusuf Halaçoğlu ile birlikte kurulacak yeni partinin milletvekili sayısının kuruluş aşamasında beşe ulaşacağı belirtiliyor.

İlgili Haberler