MERAL AKŞENER TOPLANTISINI POLİS BASTI

MERAL AKŞENER TOPLANTISINI POLİS BASTI

Üçüncü havalimanı ortaklarından Kolin şirketine ait otelde düzenlenen konferansın yapılacağı salonun ışıkları söndürüldü, seyircilerden önce salona çevik kuvvet girdi.

MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladıktan sonra partiden ihraç edilen Meral Akşener’in bugün Çanakkale Kolin Otel’de düzenleyeceği konferans polis ve otel yönetiminin engeline takıldı. Üçüncü havalimanı ortaklarından Kolin şirketine ait otelde düzenlenen konferansın yapılacağı salonun ışıkları söndürüldü, seyircilerden önce salona çevik kuvvet girdi. Akşener, cep telefonu ışıklarının aydınlattığı salonda megafonla konuşma yaptı.

ENGELLEYEMEDİLER ELEKTRİKLERİ KESTİLER

MHP'li Meral Akşener’in bugün Çanakkale Kolin Otel’de yapacağı “Milli iradenin önemi” konferansı polisin ve otel yönetiminin engeline takıldı. Üçüncü havalimanı ortaklarından Kolin şirketine ait otelde, yöneticiler baskı geldiğini söyleyip sözleşmenin iptal edilmesini istedi. Günler öncesinden izni alınan konferansın yapılacağı otelin CEO’su dün akşam saatlerinde konferans tertip heyetine gelerek siyasi baskı gördüğünü konferansın iptal edilmesini talep etti. Tertip heyetinden ret cevabı aldı. Bunun üzerine konferansın yapılacağı salonun elektrikleri otel yönetimi tarafından kesildi.

Konferansı canlı yayınlamak için otele gelen DHA aracı otele sokulmadı. Otelin girişleri ve çıkışları kapatıldı. Konferans için otele gelenlerle, otel personeli arasında arbede çıktı. Otelin camları kırıldı. Çevik Kuvvet konferans salonun içine girdi.  Akşener taraftarlarının ısrarı üzerine seyircilerin salona girişine izin verildi. Ancak otel yönetimi elektrik kesintisini sürdürdü.

MEGAFONLA KONUŞMA YAPTI 

Daha sonra Akşener’in otele geldiği toplantının yapılacağı açıklandı. Bu gelişmelerin ardından salona gelen Akşener ise karanlıkta megafonla dinleyicilere hitap ediyor. Akşener'in konuşması şöyle: 

Karanlıkları aydınlatmaya geldik. Bir konuşma yapmaya gelmiştik böyle bir durumla karşı karşıyayız, hem Çanakkale şehitlerimiz için hem El Bab şehitlerimiz için hem de 15 temmuz şehitlerimiz için bir dakika saygı duruşu ve istiklal marşı söyleyeceğiz.

Ben kadın olarak korkmuyorum siz erkek olartak korkmaya utanmıyor musunuz?

Biz yaktık kınamızı geldik aranıza vatanımıza kurban olmak için geldik bu vatanın her karışı her bir ferdi için gerekirse ölmeye geldik. Konuşmamızın teması milli iradenin önemiydi. Sayın Cumhurbaşkanı unuttunuz mu size şehirlere almazlardı  Sayın cumhurbaşknı unuttunuz mu şiir okuduğunuz için hapse atılmıştınız. Bu millet sizi önce başbakan sonra cumhurbaşkanı yaptı. Şimdi aynı şeyleri bize uyguluyorsunuz.Allah'ın izniyle 16 Nisan'da 80 milyon kere "hayır"

Sizin bu salonda ortaya koyduğunu irade, hangi şartta olursa olsun, varsın televizyonlarda karartma uygulasınlar, varsın otellerin ışıklarını söndürsünler, varsın Başbakan 'hayır diyenler teröristtir' desin bizi bu yoldan döndüremeyecekler. Varsın salon karanlık olsun, bizi yıldırabilir misiniz? Kapı kapı gezeriz, evlere gider anlatırız. Evlerin kapılarını da mı kilitleyeceksiniz, dükkanların önüne de mi engeller koyacaksınız?

Türkiye'nin Başbakan'ı olarak siz Habur'da bir rezalet yaşattınız, karşı çıkan oldu mu... Hayır

Oslo'da bu devleti pespaye ettiniz karşı çıkan oldu mu...Hayır

Dolmabahçe'de İmralı canisinin talimatlarını, direktiflerini Türk milletiyle paylaştınız, müzarakere ettiniz, size karşı çıkan oldu mu... Hayır

Teröristi burada aramayın, Habur'da teröristi alkışlarla karşılarken arayın, teröristi siz Oslo'da, Dolmabahçe'de arayın. Davul-zurna ile 3 gün boyunca Türkiye'den geçirdiklerinizde arayın.

Habur'daki çadır mahkemelerinde arayın. Biz sizin bu ithamınızı aynen size iade ediyoruz.Terörle mücadeleyi sulandırdınız.Yollara bombalar döşendi, evlere bombalar yerleştirildi. Valilere kafanızı çevirin dediniz. Siz tüm bunları yaparken teröristlerle sarmaş dolaş olmuyorsuuz da anayasaya "hayır" dediğimiz için biz "terörist" oluyoruz öyle mi... Aynen iade ediyorum size bu lafları. Bizler, bu salondakilar iğnenin deliğinden geçmiş insanların, idam sehpalarından, hapislerden geldik biz... Bizi korkutacağınızı sanıyorsunuz.

 

Son günlerde tutturmuşlar bir "prangadan kurtuluyoruz" diye... Yıllardır bu ülkeyi yönetiyorsunuz, birlikte çalıştığınız Abdullah Gül size pranga mı olmuştur? 100 milyar dolarlık bu Cumhuriyet'in fakir insanlarının parasıyla yapılmış bütün kuruluşlarını sattınız, tüm bunları yok pahasına sattınız. Bunları yaparken sizi tutan mı oldu.En stratejik kurumlarımızı, en değerli kuruluşlarını Varlık fonuna devrettiniz. Tüm bunları yaparken sizin elinizi tutan mı oldu? 2014'te Cumhurbaşkanı oldunuz, Davutoğlu'nu beğenmediğiniz 15 günde hem genel başkan hem başbakan değiştirdiniz. Biz 2 yıldır, demokratik hakkımızı kullanmak istedik, parti kongremizi bile yapamadık.

Meral Akşener'in konuşma yapacağı salonda elektrik kesilmesine tepki - 

MERAL AKŞENER'DEN İLK AÇIKLAMA 

Konferansı engellenen Meral Akşener, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Yasal olarak izinleri alınmış toplantımız, elektrikler kesilerek engellenmeye çalışılıyor. Demokrasi mücadelemizi engelleyemeyecekler" dedi. 

 

İlgili Haberler