Melih Gökçek'in Bülent Arınç Korkusunun Perde Arkası

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek,katıldığı bir televizyon programında gündem yaratma sevdasını yine sürdürdü. Ama bu sefer gazetelerin başköşelerinde olmaktan başka bir kaygısı var gibiydi.

Bu kez, artık adı unutulmaya yüz tutmuş, bir dönemin en etkili isimlerinden olan Bülent Arınç'ı, hedef tahtasına koydu. Peki dup dururken Melih gökçek bunu neden yaptı? Ortada saldırılacak, Hollanda, Kılıçdaroğlu, CEHAPE kalmadı mı da Arınç Gökçek'in hedefi oldu?  Bakın AKP çevrelerinde neler konuşuluyor.

BÜLENT ARINÇ'A BU MESAJI NEDEN YOLLADI

Melih Gökçek'in siyasi hayatının en sıkıntılı dönemini yaşadığı, hatta o günlerde bir TV programında canlı yayında korkusundan hüngür hüngür ağladığı "Gezi Olayları" döneminde, Bülent Arınç'ın başbakan yapılmak istendiğini ileri sürdü. Siyasi kulislerde Gökçek'in bu iddiasının nedeni ise şöyle yorumlandı.

ABDULLAH GÜL VE EKİBİ SİYASİ ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR

Kulislerde bu günlerde en çok konuşulan konuların başında, Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ekibinin siyasi çalışma yürüttüğü geliyor.

Bu ekipte AKP'nin bir çok eski ağır toplarının yanı sıra Bülent Arınç'ta bulunuyor.

Ekibin harekete geçmek için Referandum sonucunu beklediği, bu arada AKP'den dışlanan çevrelerin nabzını tutmak üzere Abdüllatif Şener'in görevlendirildiği konuşuluyor. Şener'in son günlerde artan ziyaret ve temaslarının nedeni işte bu konuya bağlanıyor.

MERKEZ SAĞDA BÜYÜK BİR İTTİFAK PLANI

AKP'ye yakın kaynakların bildirdiğine göre, Erdoğan'ın referanduma götürdüğü yeni başkanlık anayasası, tabanda büyük bir rahatsızlık yaratmış durumda.

Ülke ekonomisinin ciddi krize sürüklendiği ve dış politikada tüm zamanların en kötü tablosunun ortaya çıktığı günlerde, Erdoğan'ın bu tablonun baş sorumlusu olduğu düşünülüyor. Bu nedenle Abdullah Gül ve ekibinin iki farklı alternatif gelecek planı için hazırlık yaptığı ileri sürülüyor.

REFERANDUM SONRASI HAREKETE GEÇİLECEK İDDİALARI

AKP'nin Abdullah Gül'e yakın kesiminde konuşulanlara göre, son gelişmeler üzerine sürekli ertelenen yeni parti ya da AKP'de muhalif başlangıç hareketi, referandum sonrası şekillenecek.

Ekip bu güne kadar büyük bir gizlilik içerisinde yürüttüğü çalışmalarını referandum sonucuna göre şekillendirecek. İhtimallerden biri AKP içerisinde  muhalif hareket geliştirmek, diğeri ise Merkez sağda yeni bir parti çatısı altında birleşmek. Referandum sonucunda "Evet" çıkarsa yeni parti oluşumunun ağırlık kazanacağı konuşulanlar arasında

YENİ PARTİYE KİMLER KATILACAK

Referandumda "Evet" çıkarsa Erdoğan ve çevresinin daha da güçleneceğini hesap eden Gül ekibinin, yeni parti için çok sayıda kesimle görüşme halinde olduğu söyleniyor.

Yeni oluşuma MHP'den ayrılan muhaliflerin sıcak baktığı, Saadet Partisi ve Büyük Birlik partisi teşkilatlarının önemli bir bölümünün yeni oluşuma destek vereceği netleşti deniliyor. 

AKP içerisinden ise 100'den fazla Milletvekilinin ilk etapta açık ya da kapalı destek vereceği konuşuluyor.

Referandum'un ardından MHP'de büyük bir çözülme bekleyen yeni oluşumcuların, bir çok MHP ileri geleni ile kontak halinde oldukları da konuşulanlar arasında.

İşte melih gökçek'in en büyük korkusu, kendisinden hiç hoşlanmayan bu ekibin yeniden güçlenerek " Gökçek'in eski defterlerini açması" deniliyor. İşte Gökçek'in ortaya attığı "Arınç" iddiası

ARINÇ'IN NE DİYECEĞİ MERAKLA BEKLENİYOR

Gezi eylemleri sırasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yurtdışında olduğu dönemde Bülent Arınç'ın vekalet ettiğini hatırlatan Gökçek, “Gezi olayları sırasında Sayın Cumhurbaşkanımız yurt dışındaydı. Bülent Arınç kendisine vekalet ediyor. Bülent Arınç bunları Taksim Platformu adı altında çağırdı. Taksim Platformu Gezi olaylarını güya durdurmak için bir liste sundu. Öneriler listesinde ne diyecek ağacı kesme, yeşil alanı arttır demesi lazım. Bunların 4 tane ana isteği, köprüyü yapma, kanalı yapma, 2 tane termik santrali yapma, en önemlisi de üçüncü havalimanını yapma” şeklinde konuştu.

Yazarın Notu; AKP Fethullah Gülen savaşının patlayacağını seneler önce Mehmet Barlas'ın oğlu Cemil Barlas'ın sitesindeki yazılarımda önceden yazmıştım. AKP dahil herkez beni hayalcilikle suçlamıştı, ardından son seçimlerde Erdoğan ve Bahçeli'nin birbirlerine hakaretler yağdırdıkları dönemde AKP ve MHP'nin birleşeceğini yazmıştım. Meraklı okurlar bu yazılarımı bulabilirler.

Şimdi de Abdullah Gül ve ekibinin ya AKP içerisinde ya da yeni bir partide Erdoğan'a karşı mücadele başlatacaklarını duyuruyorum.

MELİH GÖKÇEK'İN İDDİALARI İÇİN TIKLAYINIZ

1-259.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar