Melih Gökçek neyin peşinde

20 yıl süren belediye başkanlıkları döneminin son 10 senesinde kazandığı tüm seçimler tartışmalı olan skandalları ile ünlü Ankara'nın eski belediye başkanı Melih Gökçek, Mart ayında yapılacak seçimler için yine gündemde. 

ERDOĞAN'IN ZORLA İSTİFA ETTİRMESİ UNUTULDU

Erdoğan tarafından zorla koltuğundan uzaklaştırılan Gökçek yine boş durmuyor. Bu son günlerde çok sayıda habere konu olan Gökçek'in yerel seçimler için Erdoğan ile çok büyük pazarlıklar yürüttüğü ileri sürülüyor. 

YOLSUZLUK SORUŞTURMASI SOPASI

Kendisinin aday olmayacağı yönünde net mesajlar vermeyen Melih Gökçek aniden açılan yolsuzluk soruşturması etkisini gösterince kendi yerine oğlu için ilçe belediyelerinde nabız yoklamaya girişti yorumları yapılıyor. En son söylenti ise Gökçek'in AKP'nin Ankara adayına destek verme karşılığında bakanlık koltuğu istediği yolunda. İşte ayrıntılar.

AHMET TAKAN YAZDI

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'yi destekleyeceğini, buna karşılık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini talep edeceğini öne sürdü.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞME

Ahmet Takan,"Her şey Melih Gökçek için" başlığıyla yayımlanan yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından gerçekleştirilecek 'ittifak' görüşmesine de değindi.

ÖZEL PARANTEZ AÇACAK

İki liderin bu görüşmede Melih Gökçek'e özel parantez açacağını iddia eden Takan, "Gökçek'in belediye başkanlığında AKP'li Mehmet Özhaseki'yi desteklediğini daha önce yazmıştım. Mansur Yavaş'ın aday olma ihtimalinin güçlenmesi karşısında paniğe kapılan Gökçek lobicileri ve rant çevreleri bel altından vuruşu geçtiler. Gerçek hedefleri Gökçek'in tekrar AK Parti'den aday gösterilmesi mi? Hayır. Onlar da bal gibi biliyor Erdoğan'ın Melih Gökçek'i aday yapmayacağını. Tezgahların perde arkasına saraydaki kaynaklardan ulaştım" dedi.
Takan, yazısının devamında şu iddiayı ileri sürdü:

— Melik Gökçek, Özhaseki'ye desteğine karşılık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koltuğunu istiyor.

GÖKÇEK'İN ADAYLIK HİKAYESİ

Önceki ve Sonraki Yazılar