Manchester saldırısında flaş gelişme; Onlar üstlendi

Manchester saldırısında flaş gelişme; Onlar üstlendi

Dün gece terör saldırısı sonucu gerçekleşen Manchester Arena patlamasının failinin kimliği açıklaması Başbakan Theresa May'dan geldi.

SON DAKİKA GELİŞMESİ

Reuters: Saldırıyı IŞİD üstlendi

Reuters haber ajansı, saldırıyı Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) üstlendiğini bildirdi.

Reuters, IŞİD'in Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, saldırının konser salonuna yerleştirilen patlayıcı düzenekle gerçekleştirildiğini belirtti. Manchester Arena saldırısında hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli olmaya başlandı.

KİMLİĞİ TERSPİT EDİLEN İLK KURBAN

Kimliği açıklanan ilk kurbanın Lancashire kentinden 18 yaşındaki üniversite öncesi Georgina Callander olduğu bildirildi. Leyland'ın öğrenim gördüğü Runshaw Üniversitesi öğrencisinin hayatını kaybettiğini "büyük bir üzüntüyle" bildirdiğini söyledi. Yapılan açıklamada, Georgina'nın sağlık ve sosyal hizmet alanında eğitim gördüğü ve ikinci sınıfta olduğu belirtildi ve şu ifadelere yer verildi:

"En derin düşüncelerimiz ve dualarımız, Georgina'nın ailesi, dostları ve bu kayıptan etkilenen herkesle birlikte. Böylesine üzücü bir zamanda, psikolojik danışmanlık da dahil her türlü desteği vermeye hazırız."

İngiltere Başbakanı Theresa May, “İngiltere polisi, Manchester’daki saldırının failinin kimliğini bildiğine inanıyor” dedi.

TOPLANTI YAPTI

İngiltere Başbakanı Theresa May, Türkiye saat ile 11.00'de ulusal güvenlik birimleri ile toplantı yaptı. May, polisin saldırganın kimliğini bildiğini belirtirken, saldırganın kimlerden yardım aldığına yönelik araştırmanın sürdüğünü belirtti. May, saldırganın yalnız mı bir gruplamı hareket ettiğine dair ellerinde yeterli bilgi bulunmadığını aktardı. 

AKŞAM ÜSTÜ NETLEŞECEK

Ülkesine yönelik tehditlerin en yüksek seviyeye ilerlediğini belirten İngiliz Başbakan, soruşturmayla ilgili akşam üstü yeni bir toplantı daha düzenleneceğini bildirdi. 

YER VE ZAMAN KASITLI SEÇİLMİŞ

May, “İngiltere polisi, Manchester’daki saldırının failinin kimliğini bildiğine inanıyor” dedi. May, ayrıca saldırıya ilişkin "İngiltere'nin kuzeyini vuran en büyük saldırı, yer ve zaman kasıtlı seçilmiş" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler