Madalyası Haczedilen Futbol Yıdızı İntihar Etti

Madalyası Haczedilen Futbol Yıdızı İntihar Etti

G.Saraylı eski yıldız intihara teşebbüs etti

G.Saraylı eski yıldız intihara teşebbüs etti


EKONOMİK SIKINTIYA DÜŞMÜŞ

Ekonomik bunalımlar yüzünden hergün duyduğumuz intihar haberlerine bir yenisi eklendi. Toplumun her kesimden vatandaş ekonomik sıkıntılar nedeni ile intihar ediyor. Bu defa eski bir futbol yıldızı aynı nedenler ile ölmeyi denedi.
UEFA Kupası'nı kazanan kadroda yer alan Alper Tezcan icra memurlarının madalyasına el koyması üzerine intihar etti.
 
Galatasaray’ın, UEFA Kupası’nı havaya kaldıran kadrosunda yer alan Alper Tezcan, işyerine ve evine icra gelmesi nedeniyle dün akşam saatlerinde ilaç içerek intihar etti. Aslan’ın, UEFA Kupası’na giden yolda İstanbul’da Bologna ile oynadığı maçta ayağı kırılan ve futbol yaşantısı ciddi anlamda sekteye uğrayan genç yıldız, son yıllarda yokluklarla mücadele etmeye çalışıyordu. Ekonomik sorunlar nedeniyle UEFA Kupası Finali’nde aldığı madalyayı satışa çıkaran ancak camianın ileri gelenlerinin katkıları sonrası bu kararından vazgeçen Alper Tezcan, birkaç gün önce yaşadığı travma sonrası hayatına kıyma kararı aldı. 

YAKINLARI KURTARDI
 
Alper Tezcan’ı intihara sürükleyen süreç şöyle yaşandı; İşlettiği futbol okuluna gelen icra memurları, yakındaki evinin adresini de tespit etti. Eve giden memurlar değerli eşyaları aldıktan sonra, bir kutu içindeki UEFA Kupası madalyasına el koydu. Madalyasının alınmasına çok içerleyen Tezcan, dün akşam saatlerinde ilaç içerek intihara kalkıştı. Tezcan, yakınlarının zamanında müdahalesiyle kurtarıldı ve hastanede tedavi altına alındı.

ALPER TEZCAN KİMDİR 


Tezcan, futbola 11 yaşında Galatasaray altyapısında başladı. 1996 yılında Galatasaray A2 takımına yükseldi. 1999'daki sakatlığına dek ara ara bu formayı giydi.
23 Aralık 1998'de Ankaragücü deplasmanında 68. dakikada Suat Kaya'nın yerine oyuna dahil olarak hem Süper Lig'de hem de Galatasaray'da ilk kez forma giydi. Sezon içinde bir lig maçında daha oynadı. Türkiye Kupası'nda da 3 maç şans bulan futbolcu sezon sonunda iki turnuvada da şampiyonluk gördü.

1999-2000 sezonunda Fatih Terim tarafından A takım ile beraber düzenli antrenmanlara başladı. Göztepe karşısında bir lig maçında daha şans buldu. Onun dışında 4 A2 maçında da forma giydi. Aralık 1999'da Ali Sami Yen Stadyumu'nda İtalyan Bologna FC takımı karşısında oynanan UEFA Kupası 3. tur karşılaşması kadrosuna alındı. 89. dakikada oyuna giren Tezcan, ilk kez Avrupa maçına çıkmıştı. Ancak sadece 4 dakika forma giyebilen futbolcu 90+3. dakikada Kamerunlu oyuncu Pierre Wome ile çarpışarak ayağını kırdı.