KUŞ, ÇİÇEK, BÖCEK....PAYLAŞMAK GEREK NE VARSA

Sosyal medya paylaşımları; İSİMSİZ ALICIYA ATILMIŞ DOST MEKTUPLAR MİSALİ; yargılamadan paylaşmak gerek değil mi?

Önce durduk bazılarımız. Yıllardır kullandığımız sosyal medya ülkemizde de bir çağrının, sivil itaatsizliğin odak noktası oluvermişti. Elimiz, gözümüz, kulağımız, iletişim aracımız.
Sonra; günler geçiverdi ve bir kısmımız bazı sosyal medya arkadaşlarımıza içerledik. Hala şarkı, türkü paylaşıyorlar diye. Aslında bu da bir tür ötekileştirme idi. Sonra kendi adına bu kadın, şu ana kadar yazamadı günlerce. Paylaşımları da sürüklenerek ilerledi sanal alem içinde. Şimdi bakınca yazmak gerek ; paylaşmak gerek şarkı, türkü bile olsa …….Çiçek, böcek, kuş, çayır çimen ne varsa paylaşmak gerek belki de…..
O şarkılar, türküler, resimle , çiçekler ve de güzel sözler bağladı bizleri birbirimize….. Öyle tanıdık bir diğerinin sevdalarını, acılarını ve hayatta duruşunu….. Okuyabilene bir karakter analizi; yaşanmışlıklar izdüşümü idi konan her bir görüntü, söz , seda….. Kendini gerçek alemde ortaya koyamayan ruhların sergilenme arenası idi sanal medya…. Bir iki günahım benim de oldu mesela: BENİM GİBİ DÜŞÜNMEYENLER SİLSİN BENİ dedim. Aslında şöyle demeliydim : İSTEYEN SİLEBİLİR. Ama ben de silmedim kimseyi. Sanal dostlarım ise- ki yazılarımı takip ederler - bu çıkışı yine verdiler deli sanatçı gönlüme silmediler…. Ya da şımarayım biraz, silemediler……
Paylaşmak lazım inadına; çünkü paylaştıkça bambaşka ufuklar açılmakta. Bugün ya da daha dün, çiçek böcek paylaşanlar gerekirse acıya isota, gaza , ilaca karşı saflarda birbirine güvenerek durmakta….. Gönül ne istiyorsa paylaşmak lazım; bazen bir kuşun kanadında haber yollamak lazım, bazen gidip de görmek lazım, göremediğine de - İSİMSİZ ALICIYA YAZILMIŞ DOST MEKTUPLAR MİSALİ - sanal alemden ulaşmak lazım. Kuş böcek çiçek aşk, keder, hüzün şarkı ile anlatmak anlamak lazım….. Hani zamanı gelince zincirin halkaları sağlam olsun diye ANLAMAYA ÇALIŞARAK paylaşmak lazım; çiçek, böcek, kuş ne varsa…..
İNATLA YOLA, YAŞAMAYA VE DİRENMEYE DEVAM AŞKLA…….

YONCA….




Önceki ve Sonraki Yazılar