KRİZ ; IRAK'TAN SON DAKİKA MUSUL VE BAŞİKA AÇIKLAMASI

KRİZ ; IRAK'TAN SON DAKİKA MUSUL VE BAŞİKA AÇIKLAMASI

Başika ve Musul konusunda Irak ile yaşanan kriz büyüyor. ırak'tan son dakika açıklaması.

Türkiye ve Irak arasında giderek daha büyük gerginlik yaratan Başika Türk Üssü konusunda yapılan görüşmelerin sonuçlandırıldığı açıklandı. Yapılan açıklamaya göre gerginlik dahada artacak gibi görünüyor. Erdoğan'ın "Başika'dan çıkmayız" açıklamasına dünyadan gelen tepkiler hep aynı yönü işaret ediyor.

DÜNYA IRAK YETKİSİNDE DİYOR AMA

Başta ABD olmak üzere tüm taraflar Başika ve Musul konusunda Irak'ın onayı gerektiğini ileri sürüyorlar Ancak Erdoğan bu konuda Türkiye'nin kendi planlarını uygulayacağını sürekli tekrarlıyor. Son dakika gelişmesi ise bu konuda Irak ve Türkiye arasında sürdürülen diplomatik görüşmelerinde tıkandığını işaret ediyor.

MUSUL VE BAŞİKA KONUSUNDA ANLAŞMA OLMADI AÇIKLAMASI

Irak Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmet Cemal, Türk askeri üssünün yer aldığı Başika ve Musul operasyonu konuları ile ilgili olarak ziyarette bulunan Türk heyeti ile yapılan görüşmelerde anlaşmaya varılmadığını belirtti.

BEKLENTİLERİMİZ KARŞILANMADI

Irak Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmet Cemal yaptığı açıklamada, "Türk Heyeti tarafından önerilen fikirler, Irak Hükümeti'nin talebi ve beklentisi düzeyine yanıt vermedi.

EGEMENLİK HAKKIMIZA SAYGI BEKLİYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti, Irak'ın egemenliğine saygı göstermeli ve Başika kampından askerlerini çekmeli. Irak Hükümeti, Musul'un kurtarma operasyonunda Kahraman Milli Kuvvetlerimize güvendiğimizi ve Irak topraklarında her hangi bir yabancı muharip birliklerin bulunmadığını ifade etmekteyiz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı