KONYA'DA SURİYELİ GERGİNLİĞİ; 1 AĞIR YARALI

KONYA'DA SURİYELİ GERGİNLİĞİ; 1 AĞIR YARALI

Konya'da nedeni bilinmeyen bir tartışma yüzünden kimlikleri henüz belirlenemeyen 7-8 kişi, küfür ettikleri Suriyeli El Taha'yı kovalamaya başladı. 

Türkiye'nin çeşiyli illerinde başlayan Suriyeli gerginliği sürüyor. Kayseri ve Adana'da Suriyelililerin işlediği cinayetlerin ardından gerginleşen durum Konya'da bir Suriyelinin bıçaklanmasına neden oldu. İşte ayrıntılar.

KİMLİKLERİ BELİRLENEMEDİ

Konya'da kimlikleri henüz belirlenemeyen kişiler, Suriyeli 21 yaşındaki Nureddin El Taha'yı, 16 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı. Dha'nın haberine göre yaralı halde bir lokantaya sığınan Taha tedavi altına alındı.

ARAÇLA TAKİP ETMİŞLER

Olay, saat 03.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Şükran Mahallesi Sırçalı Medrese Caddesi'nde meydana geldi. Nureddin El Taha, cadde üzerinde yürüdüğü sırada yanına iki otomobil yanaştı. Araçlardan inen kimlikleri henüz belirlenemeyen 7-8 kişi, küfür ettikleri El Taha'yı kovalamaya başladı. 

DEFALARCA BIÇAKLADILAR

El Taha, koşarken kepengi yarı açık durumda bulunan bir lokantanın kapısından içeri girmeye çalıştı. Kapıdan gireceği sırada Suriyeli genci yakalayan şüpheliler onu defalarca sırtından ve bacaklarından bıçaklayıp kaçtı. 

Lokanta çalışanları tarafından içeri alınan El Taha için ihbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Nureddin El Taha, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdale ardından ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi sevk edildi. 

HAYATİ TEHLİKESİ VAR

16 yerinden bıçaklanan El Taha'nın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Polis, şüphelilerin kimliklerini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

İlgili Haberler