KONYALI HASTANIN KARNINDAN BU ÇIKTI ; 40 CM

KONYALI HASTANIN KARNINDAN BU ÇIKTI ; 40 CM

Karın ağrısı şikayeti ile hastaneye başvuran kadın hastanın karnından ameliyat ile çıkartılan kitle doktorları bile şaşırttı.

KONYA'da Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir hastadan, yapılan ameliyatla karnından 10 kilo kitle çıkartıldı.

9 AYLIK HAMİLE GİBİYDİ

NEÜ Meram Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Balcı, ''Hasta bize karnında kitle, nefes darlığı, kabızlık ve sık idrara çıkma şikâyetleri ile başvurdu. 

Hastadan 10 yıldır karnında giderek büyüyen kitle olduğu ve son 1 yıldır bu şikâyetlerinin giderek arttığını öğrendik. Yaptığımız ilk muayenede hastanın karnının görünüşü 9 aylık gebe görünümündeydi ve elle muayenede çok sert bir kitle mevcuttu. 

ULTRASONA SIĞMADI

Ultrasonografide karında dev boyutlarda, yaklaşık 40 santimetrelik, ultrason ekranına sığmayacak kadar büyük kitle saptadık. MR görüntüleme de bizi doğruladı ve uterus yani rahimden kaynaklı yaklaşık 40 santimetrelik kitle ve yanında daha küçük boyutlarda myom olması muhtemel kitleler şeklinde raporlandı. 
40 CM BOYUTTA KİTLEYİ GÖRÜNCE DOKTORLARDA ŞAŞIRDI

Biz de gerekli ameliyat hazırlıklarını tamamladıktan sonra operasyona aldık.”dedi. 

Dr. Balcı karın açıldığında rahimden kaynaklı yaklaşık 40 santimetre boyuta ulaşan birden fazla kitle olduğunu gördüklerini söyledi. Kitleleri rahimle birlikte çıkarttıklarını ifade eden Dr. Balcı, kitlenin 10 kilogram geldiğini belirtti. 

 

İlgili Haberler