KOÇ HOLDİNG'TEN MANİDAR AÇIKLAMA

KOÇ HOLDİNG'TEN MANİDAR AÇIKLAMA

Koç Holding'in yeni başkanı Ömer Koç'tan dikkat çeken açıklama

Koç Holding Yönetim Kurulu başkanı Ömer Koç, şirketin Kurumsal Dergisi Bizden Haberler'de dikkat çekici bir yazısını yayınladı. Atatürk ilkeleri, Cumhuriyetin kuruluş felsefesi ve Keyfi yönetim yerine prensiplerin öne çıkarıldığı yazısında günün siyasi olaylarına göndermeler dikkati çekti. Ömer Koç'un aynı dergide geçtiğimiz aylarda "Ders" gibi bir yazısı yayınlanan babası Rahmi Koç'u aratmayacağı netleşti.

KEYFİ POLİTİKA UYGULAMALARI

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, sağlıklı ve sağlam bir ekonominin ancak aynı derecede güçlü, özerk ve şeffaf kurumlar ile çağdaş ve bağımsız bir hukuk sistemi üzerinde yükselebileceğini söyledi. Türkiye'nin kurumsal altyapısının güçlendirilmesi gerektiğini belirten Koç, “Keyfi politika uygulamaları yerine prensip ve kaideler çerçevesinde öngörülebilir politikalara yönelmek, yeni nesillerin ihtiyaç duyacağı yatırım ve istihdamın önünü büyük ölçüde açacaktır” dedi.
ʻʻ
ATATÜRK'ÜN DEDİĞİ GİBİ

Ömer Koç, Koç Holding'in kurumsal dergisi Bizden Haberler'in ‘Gelecek Ekranı' sayfalarında yer alan röportajında, Türkiye'nin sosyal ve ekonomik gelişimindeki en büyük rolü ‘eğitim' faktörünün üstleneceğini ifade etti. Koç, “Dünyadaki baş döndürücü gelişime ve değişime ayak uyduracak ve hatta bunu şekillendirecek nesilleri yetiştirebildiğimiz ölçüde aydınlık ve çağdaş bir geleceğimiz olacağına kaniyim. Bunun yanı sıra, 
CUMHURİYETİN KURULUŞ DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN

Cumhuriyetimizin kuruluş değerlerine sahip çıkan, özgür düşünebilen yani büyük Atatürk'ün dediği gibi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirerek çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabileceğimize inanıyorum” diye konuştu.
Elindeki yer altı ve yer üstü doğal kaynak kapasitesini en iyi kullanan ve bunlara yönelik etkin politikalar üreten ülkelerin gücünün artacağını da ifade eden Koç, “Gücün en önemli bileşenlerinden biri de dijital teknolojilerin kullanımı olacak” şeklinde konuştu.

EZBERBOZANLAR ÖNE ÇIKIYOR

Ömer Koç, rekabetin yapısının ciddi şekilde değişeceğini kaydetti. Koç şunları söyledi: “Bugüne kadar rekabet sektörlerin içinde yaşanırdı. Örneğin bir otomobil üreticisi diğer bir otomobil üreticisiyle rekabet ederdi. Bugün ise bir otomobil üreticisinin rakibi Apple, Google olabiliyor. ‘Disruptive' yani ‘Ezberbozan' olarak nitelendirilen bu rakipler, şirketlerin pek aşina olmadığı çalışma modelleriyle ve teknolojinin gücüyle ciddi etkiler yaratabiliyorlar

RAHMİ KOÇ'UN GEÇEN AY YAYINLANAN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler