KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇOK KONUŞULACAK "KANDİL" AÇIKLAMASI

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇOK KONUŞULACAK "KANDİL" AÇIKLAMASI

Referandumda "Hayır" hazırlıkları için Eski genel başkanlar ile toplantı düzenleyen Kılıçdaroğlu çok konuşulacak bir açıklama yaptı

 
CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu dün gerçekleştirilen Eski genel başkanlar toplantısında önemli bir açıklamada bulundu. Kılıçdaroğlu'na göre AKP, "Referandumdan önce PKK'nın boşalttığı Kandile'e girecek ve bayrak dikecek."

ESKİ GENEL BAŞKANLAR İLE TOPLANTI

Kılıçdaroğlu, dün partisinin eski genel başkanları, milletvekilleri, parti meclisi (PM) üyeleri ve il başkanlarıyla genel merkezde bir araya geldi. 

TÜRKİYE'NİN BEKASI VURGUSU

Kılıçdaroğlu toplantının açılış konuşmasında
Türkiye’nin bekası için bir araya geldiklerini vurgulayarak Türkiye’nin anayasa değişikliğiyle çok tehlikeli bir sürece gireceği uyarısında bulundu. Kılıçdaroğlu, “Bu süreç Milli Kurtuluş Savaşı
sürecinin ikinci adımıdır. Benim sorumluğum var ama 80 milyonun tek tek sorumluluğu var. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Demokrasi mi istiyoruz, tek adam rejimi mi istiyoruz. Oylanan
budur, gerisi lafügüzaftır” dedi.

KANDİL İDDİASI

Kılıçdaroğlu toplantının basına kapalı bölümünde eski genel başkanlara çok önemli kandil açıklamasında bulundu. Uzun süredir siyasi kulislerde konuşulan "Kandil Boşaltıldı, Pkk'nın yönetim ve militan kadrosu Kobani'ye yerleşti" söylentileri değerlendirildi. 

BOŞALTILAN KANDİL'E BAYRAK DİKİLECEK

Ardından Kılıçdaroğlu’nun Mart ayının sonuna doğru AKP Hükümeti’nin referandumda özellikle milliyetçilere mesaj olarak Kandil’e gireceğini; bayrak dikeceğini söylediği, ancak Kandil’in boşaltıldığını, PKK’nin başka bölgelere geçtiğini dile getirdiği öğrenildi. 

Toplantıda PKK'nın kanlı eylemlerine birden bire ara vermesinin nedenlerininde konuşulduğu, AKP ile Öcalan'ın Evet konusunda anlaştığı ve Öcalan'ın gizlice PKK yönetimine bu anlaşma gereği eylemlerine ara vermesi mesajı ilettiği iddalarının değerlendirildiği ileri sürüldü.

BARZANİ ZİYARETİ

Sızan haberlere göre uzun süredir Bağımsız Kürdistan söylemini daha çok dillendiren Irak Özerk Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani'nin Türkiye ziyaretininde konuşulduğu, Referandum öncesi Boşaltılmış Kandil ve "Evet" çıkması ardından yeniden başlatılacak "Kürt Süreci" vaadinin ayrıntılarının konuşulduğu ileri sürüldü.

AHMET TÜRK "ÇÖZÜM SÜRECİ" DEDİ

Öte yandan, Eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüştü.

Görüşme sonrasında açıklama yapan Ahmet Türk, "Başkan Mesud Barzani Kürtler için önemli bir aktör. Başkan Barzani Kürtler’in bir lideridir ve çözüm süreci için elinden gelene yapacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve arkadaşlarımızın serbest bırakılması yeniden diyaloğun yolunu açabilir" diyen Ahmet Türk, "Başkan Barzani de onların serbest bırakılmasını istiyor" dedi.

Ahmet Türk, "Bizim isteğimiz barış için yeni adımların atılması. Parlamenterlerimiz ve birçok şehirdeki belediye başkanlarımız bugün zindanlarda. Bugün yürütülen bu siyaset Kürt ve Türk halkının geleceği için iyi değil. Bizim isteğimiz siyasette diyalog ve barışın devam etmesidir" diye konuştu

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı