KARTON TEKNELER YARIŞINA BÜYÜK İLGİ

KARTON TEKNELER YARIŞINA BÜYÜK İLGİ

'Star Wars' 14 takım arasından birincisi oldu.

FETHİYE'deki Göcek , bu yıl, 6'ncı karton tekneler yarışmasını düzenledi. 'Star Wars' 14 takım arasından birincisi oldu.

YABANCILARDA KATILDI

Her yıl kasım ayının ilk haftasında liman bünyesinde yapılan karton tekneler yarışmasında renkli görüntüler ortaya çıktı. D-Marin Sahili'ndeki yarışmaya aralarında yabancıların da bulunduğu 14 takım katıldı. Yarışmaya katılanlar yanlarında getirdikleri malzeme ve aletlerle önce 4 saat boyunca karton tekneler yaptı.

Ardından tekneler denize indirildi. 14 takım arasından İngiliz ekibi Star Wars birinci oldu. Aynı ülkeden 'Denis Furman&Co' ekibi ikinciliği elde etti. Üçüncülük Göcek Tenis Kulübü'nün takıma gitti. En İyi Tasarım ödülünü, 'Güzel Tekne Dalı'nda, Alman ekibi The Yellow Submarine kazandı.

Batmayan Tekne dalında Mustafa Gençaslan birinci oldu. Dereceye girenler çeşitli içecekler ve plaketle ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan D-Marin Göcek Marina Müdürü Onur Ugan, şöyle dedi:

"Karton Tekneler Yarışması, marinacılık ve yatçılıkla uğraşan bir yerin yapabileceği etkinliklerin en güzelinden bir tanesi. Çünkü insanlar 3-4 saat gibi bir sürede kendi teknelerini yapıyorlar. Bu tekneler iki kategoride değerlendiriliyor. Birincisi estetik güzelliği, ikincisi ise denizdeki yarış parkurunu bozulmadan sağlıklı bir şekilde tamamlayacak kondisyonda olması. Dört saatlik bir çalışma sonucunda, keyifli ve heyecan dolu bir yarış oldu."

FOTOĞRAFLI

Kaynak:Haber Kaynağı