Kadir Topbaş'tan tahliye olan damat açıklaması

Kadir Topbaş'tan tahliye olan damat açıklaması

Kadir Topbaş FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan damadına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesine ilişkin, "Şu anda yargının hala devam etmekte olan konusu ve konularıyla ilgili konuşmayı ve değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. Bu, yargıya olan saygımızdır." dedi.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli ile Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan Metro Hattı Sözleşmesi'nin imza töreninde basın mensuplarının, damadı Kavurmacı'nın tahliyesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

"BEN ZATEN TAVRIMI İLK GÜNLERDE KOYDUM"

Kadir Topbaş, 40 yılı aşkın siyasi hayatında yargıyla ilgili ve yargıya intikal etmiş konularda konuşmadığını ifade ederek, "Bu yargıya olan saygımdır ve böyle bir sorumluluktur. Böyle baktım. Bu benim yakınım veya uzağım olsa veya belediyemin herhangi bir konusuyla ilgili dava da olsa. Bunu net olarak ifade etmek istiyorum. Ben zaten tavrımı ilk günlerde koydum. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi, 'Kızım Fatma da olsa kolunu keserim.' diye. Biz bu ahlak ve bu anlayıştayız." diye konuştu.

Ailesi olarak gördüğü İstanbul'da yaşayanların sorumluluğunu üstlendiğini ve onlara hizmet ettiğini anlatan Topbaş, yaptıkları metroların gelecekte çok daha iyi algılanacağını söyledi.

Kente yaptığı hizmetlerin, verilen sorumluluğun yansıması ve gereği olduğunu dile getiren Topbaş, şunları kaydetti:

"Şu anda yargının hala devam etmekte olan konusu ve konularıyla ilgili, zaman zaman beni de itham eden belediyemle ilgili davalarda olsun, konuşmayı ve değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. Bu, yargıya olan saygımızdır. Çok da detaylara bakmıyorum. Açıkça net de ifade edeyim. Neyin nesidir, ne oldu bitti bunlara da bakmıyorum. İşime bakıyorum.

Burada düşüncelerim ve değerlerim; 'Bu kente daha neler yapabiliriz, bu kenti daha nasıl geliştirebiliriz?' Yoksa bir yerlere takılarak, bir yerlerin ortamında ve kavgasının içerisinde olmak istemem ve girmiyorum da. Yargı ve adalet, buna güveniyorum. Bu adaletin herkese eşit mesafede olduğunu biliyorum. İnanıyorum ki adaletin tecellisi herkesin beklediği şeydir. Adaletin vereceği karar önemlidir. Bizim burada kalkıp da bununla ilgili yorumlar yapmamız yanlış olur."

DAMADININ TAHLİYESİ

Bir gazetecinin, "Sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Kavurmacı evde mi, hastanede mi tedavi görüyor? sorusuna Topbaş, "Detaylara girmeyeceğim. Ciddi bir rahatsızlığı vardı geçmişte de. Tabii onu kendisi takip edecek, edecekler." karşılığını verdi.

"Kavurmacı ile görüştünüz mü?" sorusunu da Topbaş, "Ben gördüm ama çok fazla değil. Sadece görüşme imkanı oldu ama çok detaylı görüşmedim." diye cevapladı.

İlgili Haberler