İTALYA'DA BÜYÜK DEPREM

İTALYA'DA BÜYÜK DEPREM

Ağustos ayında da başkent Roma’ya yaklaşık 150 kilometre mesafede 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, 300 kişi yaşamını yitirmişti. 26 Ekim’de 2’şer saat arayla 5.4 ve 5.9 büyüklüklerindeki iki depremde ise can kaybı yaşanmamıştı.

İtalya’nın orta kesimde bulunan Perugia kenti yakınlarında 6.5 büyüklüğünde bir deprem yaşandı.
İtalya Ulusal Jeoloji ve Volkanoloji Enstitüsü’nün paylaştığı verilere göre, ilk anda 7,1 ve daha sonra 6.1 olduğu belirtilen depremin büyüklüğü 6.5 olarak kaydedildi. 

TÜM İTALYA'DA HİSSEDİLDİ

Merkez üssü Castelsantangelo ve Preci kasabaları arası olarak belirlenen, yerel saatle 07.41’de yaşanan sarsıntının, yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi. Deprem, başkent Roma ve orta kesimlerdeki diğer kentlerden de yoğun olarak hissedildi.

AĞUSTOS AYINDA 300 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

İtalya’nın orta kesimi, son iki ayda 3 büyük depremle sarsılmıştı. Ağustos ayında da başkent Roma’ya yaklaşık 150 kilometre mesafede 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, 300 kişi yaşamını yitirmişti. 26 Ekim’de 2’şer saat arayla 5.4 ve 5.9 büyüklüklerindeki iki depremde ise can kaybı yaşanmamıştı.

SON 2 AYDA SAYISIZ DEPREM

Bu iki sarsıntının ardından 5 bin kişi evsiz kalmıştı. Son iki ayda yaşanan depremlerin ardından ülkenin orta kesimleri, yaralarını sarmaya çalışıyordu.

Kaynak:Haber Kaynağı