İSRAİL'DE İLK CAN KAYBI!

İSRAİL'DE İLK CAN KAYBI!

İsrail ve Hamas'ın sekiz gündür karşılıklı düzenlediği saldırılarda ilk kez İsrailli bir sivil öldü.

İsrail Polis Sözcüsü Micky Rosenfeld, Gazze'den düzenlenen roket saldırısında ölen İsraillinin Erez geçiş noktasındaki askerlere yiyecek götürdüğünü söyledi. Adı açıklanmayan sivilin 38 yaşında olduğu bildirildi.

Rosenfeld'in açıklamasına göre, roket saldırılarında aralarında çocukların da olduğu en az 15 İsrailli de yaralandı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ise 192 Filistinli hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler ölenlerin dörtte üçünden fazlasının sivil olduğunu açıkladı. Örgüt ayrıca, Gazze'de halen kullanılan içme suyunun yüzde 90'ının tüketime uygun olmadığı uyarısında bulundu.

Yardım kuruluşlarına göre de, İsrail'in bombardımanı sonucu Gazze'de yakında birçok kişi susuz kalacak. Bölgede binlerce kişi halen geçici barınaklarda kalıyor.

Bu sabah Mısır'ın ateşkes önerisini kabul eden İsrail, Hamas'tan gelen farklı açıklamaların ardından gün içinde Gazze'deki saldırılarına yeniden başlamıştı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın diplomatik bir çözümü reddetmesi sonrası askeri operasyonlarını yoğunlaştırmaktan başka bir seçenekleri olmadığını söyledi.

Netanyahu, hükümetin Gazze stratejisini eleştiren ve bölgeye daha sert abluka uygulanmasını savunan Savunma Bakan Yardımcısı Danny Danon'u ise görevden aldı.
Hamas'tan farklı açıklamalar

Gün içinde Hamas'ın sözcüsü Sami Ebu Zuhri ve önde gelen yetkililerinden Musa Ebu Marzuk'tan ateşkes ile ilgili farklı açıklamalar gelmişti.

Salı sabahı Gazze'de gazetecilere konuşan Sami Ebu Zuhri, Mısır'ın önerisinin "kabul edilemez" olduğunu söylemişti.

Ebu Zuhri, "Filistin direnişinin tüm unsurlarının kabul ettiği bir anlaşmaya varılana dek savaşmayı sürdüreceğiz. İşgalci İsrail'in tek taraflı ateşkes ilanının bizim için hiçbir değeri yoktur. Çünkü bizim istediğimiz şey, ateşkes değil özellikle Gazze'de Filistin halkına yönelik adaletsizliklerin son bulmasıdır" demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı