IŞİD Yeniden Hatay'ın Yanına Yerleşiyor

IŞİD Yeniden Hatay'ın Yanına Yerleşiyor

Suriye ordusunun Halep, Humus, Dera ve Şam kırsalında yenilgiye uğrattığı cihatçıların yeni örgütün içinde yer alacağını ileri sürdü.

Dikkatler Hollanda krizi ile meşgulken Suriye'de Türkiye için çok olumsuz gelişmeler yaşanıyor. Menbiç' PKK'nın Suriye kolu YPG'ye teslim edilirken, bir yandan da Hatay'ın hemen yanına IŞİD yerleşiyor. Hürriyet'in Rusya Today'e dayandırdığı haberin ayrıntıları tedirgin edici cinsten.

REHİN ALINAN GAZETECİ ANLATIYOR

Suriye'de savaşın yoğun yaşandığı İdlib kentinde ikinci bir IŞİD kurulduğunu iddia eden ABD'li gazeteci Theo Padnos, Suriye ordusunun Halep, Humus, Dera ve Şam kırsalında yenilgiye uğrattığı cihatçıların yeni örgütün içinde yer alacağını ileri sürdü.

HATAY'IN BURNUNUN DİBİNDE

Suriye’de IŞİD'in kalesi Rakka’ya yönelik operasyona yerel, yabancı hangi unsurların katılacağına yönelik pazarlıklar süre dursun Türkiye’nin sınırındaki İdlib adeta patlamaya hazır bir bombaya dönmüş durumda. Şam yönetimiyle anlaşma yaparak çeşitli bölgelerden çıkıp İdlib’e aileleriyle birlikte taşınan cihatçıların bölgeyi üs haline getirdiği yorumları da dikkat çekiyor.

YENİLGİDEN KAÇAN İŞİD VE EL NUSRA BİRLEŞİYOR MU?

Suriye’de serbest gazetecilik yaparken 2012’de Nusra tarafından rehin alınan ABD’li gazeteci Theo Padnos, İdlib’de ikinci bir IŞİD’in kurulduğunu, Suriye ordusunun Halep, Humus, Dera ve Şam kırsalında yenilgiye uğrattığı cihatçıların yeni örgütün içinde yer aldığını söyledi.

Russia Today televizyonuna konuşan Padnos, Batılı ülkelerin sahada olan bitene göz yumduğunu savunarak, “Batı basınının Suriye krizini aktarımı, yetersiz ve ön yargılı. Bölgede ikinci bir IŞİD'in doğuşu da görmezden geliniyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler