İşadamına cinsel içerikli mesaj şantajı!

İşadamına cinsel içerikli mesaj şantajı!

Daha önce ifade vermeyen olayın mağduru H.B. bugünkü duruşmaya katılarak ifade verdi.

Samsun’da bir işadamının cinsel içerikli sözlerini kaydedip şantaj yaparak 33 bin 500 lirasını gasp ettikleri iddia edilen 1’i tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Daha önce ifade vermeyen olayın mağduru H.B. bugünkü duruşmaya katılarak ifade verdi.

Olay, 4 ay önce merkez İlkadım İlçesi’nde meydana geldi. 16 yaşındaki F.K., olaydan 9 ay önce marketler zinciri sahibi işadamı H.B.’nin Kadifekale Mahallesi’ndeki Şubesi’nde işe başladı. 1 ay çalıştıktan sonra da işten ayrıldı. Ayrıldıktan sonra iddiaya göre, eski patronunu cep telefonundan zaman zaman arayıp banyodan çıktığını söyleyince, H.B. de külot ve sütyeninin rengini sordu. H.B.’nin sesini kaydeden kız, annesi, 46 yaşındaki Habibe T. ile birlikte yaşayan 36 yaşındaki Ünal B.’ye olanları anlattı. Bunun üzerine Ünal B., H.B.’yi cep telefonundan arayıp genç kızla yaptığı konuşma ve yazışmaların kayıtlı olduğunu belirtip, 30 bin lira vermesi halinde polise gitmeyeceğini söyleyip şantaj yaptı. Ardından işadamı ile buluşup 10 bin lira aldı. Ünal B.’nin yanında gelen 22 yaşındaki Oğuzhan S. de bıçakla tehdit edip 1500 lirasını gasp etti. Anne Habibe T. de işadamını zaman zaman arayıp şantaj yoluyla 23 bin 500 lira daha aldı. 

SUÇ ÜSTÜ YAKALANDILAR

Bir süre sonra işadamı H.B.’yi cep telefonundan arayan ve kendisini ’Murat’ olarak tanıtan 27 yaşındaki Serdal K. da cep telefonu konuşmalarını öne sürüp şantaj yaparak 30 bin lira isteyip buluşma noktası verdi. Bunun üzerine polise giden işadamı başından geçenleri anlatıp şikayette bulundu. Şikeyet üzerine işadamıyla birlikte buluşma noktasına giden sivil polisler, çevrede önlem aldı. Bir süre onra H.B.’nin yanına gelip parayı alan 20 yaşındaki M.K. ve 17 yaşındaki S.Ç. adlı genç kız suçüstü yakaladı. Polis, daha sonra diğer şüpheliler F.K., Serdal K., Ünal B., Oğuzhan S. ve Habibe T.’yi gözaltına aldı. İfadesi alınan M.K. ve F.K. savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Oğuzhan S. tutuklandı.

Samsun 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’yağma’ ’silahlı yağma’ ve ’şantaj’ iddialarıyla haklarında dava açılan Serdal K., Ünal B., Oğuzhan S., S,Ç. ve Habibe T.’nin yargılanmasına bugün devam edildi. İlk duruşmaya katılmayan ve bu nedenle ifadesi alınamayan olayın mağduru işadamı H.B. bugünkü duruşmaya katılarak mahkeme heyetine ifade verdi. H.B. ifadesinde, şöyle dedi:

'GÖĞSÜME BIÇAK DAYADI'

"F.K. benim yanımda 1 hafta kadar çalışıp çıktı. Ben de mağdur olmasın diye 1 aylık maaş verdim. Sonra beni telefonla arayıp para istedi. Ben de erzak ve yakıt parası verdim. ’Beni ara’ diye mesaj attı. Daha sonra arayıp ses kaydım olduğunu basına ve polise vereceğini söyledi. Ben çok konuştuğum için yanlış birşey söyledim hissine kapıldım. Ünal B. beni telefonla arayıp para istedi ve buluşma noktası verdi. Buluşma noktasına gittiğimde 10 bin lira para verdim. Ünal’ın yanında gelen Oğuzhan S. göğsüme bıçak dayayıp ’bana da para vereceksin’ deyince bin 500 lira da ona verdim. Ünal B. beni yine arayıp 20 bin lira daha vermemi isteyip aksi takdirde ses kayıdını yayınlatacağını söyledi. Buluşup 20 bin lira verdim. Yanında yine Oğuzhan vardı. Bu olaylardan 3 ay sonra Habibe T.’de beni arayıp 20 bin lira istedi. Buluştuk ve kendisine 2 bin lira verdim. Ardından beni Serdal K.’da arayıp beni tehdit ederek 30 bin lira istedi. Bu olayların sonunun gelmeyeceğini anlayıp polise ihbarda bulundum. Ünal, Habibe ve Oğuzhan’dan şikayetçiyim . Diğerlerinden şikayetçi değilim." 

İfade ardından mahkeme heyeti tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı ileri tarihe erteledi.

hürriyet

İlgili Haberler