IRAK BAŞBAKANI TÜRKİYE'Yİ RESMEN TEHDİT ETTİ

IRAK BAŞBAKANI TÜRKİYE'Yİ RESMEN TEHDİT ETTİ

Bir komşu ile daha düşman olduk.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Türkiye'ye yönelik tehditkâr açıklamalarını sürdürüyor.

BAŞİKA'DA Kİ ASKERLER

Musul yakınlarındaki Başika üssünde bulunan Türk askerleri nedeniyle Ankara ile Bağdat arasında yaşanan gerilim devam ediyor.

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw'ın haberine göre, Irak Başbakanı İbadi, Kerbela ziyareti sırasında Musul operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

TEHDİT ETTİ

“Türkiye’nin hiçbir şekilde Musul operasyonuna katılmasına izin vermeyeceğiz” iddiasında bulunan İbadi, Başika'daki Türk askerleri konusunda ise şöyle dedi:

“Irak sınırları içinde bulunan Türk güçlerine yerlerinden kıpırdamamalarını öneriyoruz.”

İbadi, “Türkiye’nin Irak’ta güç bulundurmasına yönelik ısrarını şaşkınlık karşılıyorum” diye ekledi.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Musul'un terör örgütü DEAŞ'ın elinden alınması için gerçekleştirilmesi planlanan operasyonla ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Biz bugüne kadar DEAŞ’a karşı her türlü mücadelenin içinde aktif katılım sağladık. Musul’da da DEAŞ’a karşı mücadelede her türlü desteği vermeye hazırız" demişti.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN SERT YANIT

Yıldırım, "Bölgede yaşanan istikrarsız durum, en fazla Türkiye'yi etkilemektedir. Bölge ile fiziki ve gönül bağı olmayan bir çok ülke orada bir takım çalışmalar yaparken, bu bölgede yaşayan hükümetlerin sesi soluğu çıkmıyor. Ancak bu istikrarsızlığın, kargaşanın bedelini ödeyen Türkiye'nin meseleye sahip çıkmasından rahatsız olduklarını görüyoruz. Bunu söyleyecek olanların önce ülkelerine sahip çıkması lazım. Vatanlarınıza sahip çıkın yok olmasının önüne geçin. Devlet olmayı bilin ondan sonra Türkiye'ye laf edin. Bunu yapmazsanız laflarınız biraz mizahi olur. İradenizi ortaya koyun. Cirit atan terör örgütleri, ülkenizin hiçbir sorununa çözüm üretmeyecek unsurları barındırmaya devam ederseniz Türkiye elbette hututlarını korumak, vatandaşlarının can, mal güvenliğini korumak için her türlü tedbiri alır, almaya da hakkı var" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı