İNTERNET KİMİN GÜVENLİĞİ İÇİN KESİLİYOR

Medyanın hali zaten perişan, şimdi de başımıza yeniden sosyal medya yasakları çıktı.

Peki neden?

Başbakan, yasaklamaların güvenlik nedeniyle alınmış bir karar olduğundan bahsediyor.

HDP'li milletvekilleri tutuklandı diye başta Güneydoğu’da yaşayan ve ülkenin dört bir yanına dağılmış Kürt kökenli vatandaşlarımızın ayaklanmasından mı korkuluyor?

Terör örgütü PKK ve mecliste bu örgütün sözcülüğünü yapan HDP'nin son üç dört ayda yaptığı çağrılara rağmen sokağa çıkmayan sağduyulu vatandaşlarımız bu saatten sonra HİÇ ÇIKMAZ.

Yabancı istihbarat servislerinin bütün kışkırtmalarına rağmen seçimini Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden yana kullanan bu ülkenin vatansever insanlarından kimse iç savaş beklemesin. Öyle bir ayaklanma artık Türkiye Cumhuriyeti'nde mümkün değil.

Hepimizin çok iyi bildiği, belli başlı semt ve mahallelerde üç beş kendini bilmez eline molotof alıp sağa sola saldırılabilir. Terör örgütleri, son yıllarda olduğu gibi yine sağda solda bomba patlatabilir; yine suikastlar olabilir.

Ama İÇ SAVAŞ OLMAZ…

O zaman bu yasaklar kimin güvenliği için?

Eski ortak ve yol arkadaşı FETÖ ve AKP kapışmasının başladığı günlere geri dönüp hatırlayalım. O günlerde de çarşaf çarşaf yayınlanan belgeler ve tapeler yüzünden sosyal medyaya yasaklar gelmişti.

Başta Twitter, Youtube ve Facebook olmak üzere birçok site yasaklanmıştı.

Bunları neden mi hatırlatıyorum?

Yaklaşık 14 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarları en büyük oy kayıplarını “Habur rezaleti, sızdırılan Oslo görüşmeleri ve açılım sürecinde” yaşadı. AKP nin terör örgütü PKK yla yaptığı görüşmeler bu süre zarfında AKP iktidarının yumuşak karnı olmuştur.

İmralı canisi Öcalan’la görüşemeyen HDP yetkilileri ve Kandil dağındaki inlerinden PKK terör örgütü yöneticilerinin, AKP iktidarını “eğer AKP Hükümeti sorumlu davranmaz ve HDP heyeti bir iki gün içinde İmralı’ya gitmezse bizim kabul ettiğimiz ve gereklerini yerine getireceğimizi söylediğimiz müzakere taslağının tümünü kamuoyuna açıklamak zorunda kalacağız" diyerek tehdit etmişlerdi.

İşte tam da dokuz HDP'linin tutuklandığı bu günlerde PKK ve HDP, geçmişte AKP iktidarıyla yapılan ve AKP iktidarını çok zor durumda bırakabilecek anlaşmaların belgelerini medya üzerinden yayınlayamayacağına göre geriye bir tek sosyal medya kalıyor.

Başbakanın da dediği gibi sosyal medya, güvenlik için kısıtlanıyor ya da yasaklanıyor; ama AKP'nin güvenliği için. 

 

@Halitisci

Önceki ve Sonraki Yazılar