HÜRRİYET GAZETESİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

HÜRRİYET GAZETESİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Darbe gecesi kendi telefonundan Erdoğan'ı canlı yayına bağlayarak "vatandaşları sokağa çağırıyorum" sözlerini yayınlayan Hande Fırat'a yazdığı yazı yüzünden soruşturma başlatıldı

Son günlerin en çok konuşulan ve Hürriyet gazetesinden Hande Fırat imzalı "Karargah Rahatsız" haberi için soruşturma başlatıldı

ÖĞRETİM ÜYESİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, 25 Şubat’ta Hürriyet gazetesinde yayımlanan “Karargah rahatsız” başlıklı haber için yapılan şikayet üzerine soruşturma başlatıldı. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Hakan Sağlam’ın ”Karargah rahatsız” haberiyle ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 

HANDE FIRAT'TAN AÇIKLAMA

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, kendi imzasıyla gazetenin cumartesi günkü nüshasındaki 'Karargâh Rahatsız' başlıklı haberine getirilen eleştirilere dair açıklamada bulundu. Eleştirilerin ardından ilk kez konuşan Fırat, "Haberleri doğru düzgün okumuyoruz" dedi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 25 Şubat'ta Hürriyet'te "Karargah rahatsız" başlığıyla yayımlanan haberindeki 'askeri kaynaklar'a soruşturma başlatıldı. 

CNN'DE AÇIKLADI

Gazete Duvar'daki habere göre, Genelkurmay Başkanlığı'nın rahatsız olduğu 7 konu manşeti ile gündeme gelen Hande Fırat, bu sabah katıldığı CNN Türk yayınında açıklamalarda bulundu. "Haberlerin içini doğru düzgün okumuyoruz. Biz Genelkurmay Başkanlığı’na görüşlerini sorduk” diyen Fırat, "Haberin ayrıntısı okunmadığı için gözden kaçtı. Biz Hürriyet gazetesi ve Doğan Grubu olarak demokrasiye sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

ASKERİ YAPILANMA ŞİKAYETİ

dilekce-1.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı