HALDE KASASI 10, MANAVDA TANESİ 4 TL

HALDE KASASI 10, MANAVDA TANESİ 4 TL

Vatandaş, esnaf durumdan rahatsız, herks birbirini suçluyor. Peki bu fiyatlar neden pahalı.

TV 'leri izlediğimizde, gazeteleri okuduğumuzda güllük gülüstanlık olan yaşam, çarşıya pazara çıkınca hüsrana dönüyor. Vatandaş, esnaf durumdan rahatsız, herks birbirini suçluyor. Peki bu fiyatlar neden pahalı.

HALDE KASASI 10 TL

Halde kasası 10, manavda tanesi 4 TL. Tüketicinin kıvırcık şaşkınlığı.. Balık tezgahları boş. Hamsinin kilosu 15 TL'ye kadar çıktı

SIKINTI BÜYÜK

İstanbul'da balık sıkıntısı yaşanıyor. Balık tezgahları boş. Hamsinin kilosu 15 TL'ye kadar çıktı. Balıkçılar bunun nedenini hava şartları olarak açıklıyor. Balık o kadar az ki durumdan amatör balıkçılar bile şikayetçi. Galata Köprüsü üzerinde 4 saattir olta başında beklediğini söyleyen amatör balıkçı durumu kendi dilinde anlatıyor : Bir tık bile yok" diye anlatıyor .

ESNAF ŞİKAYETÇİ

Benzer bir durum manav tezgahlarında da yaşanıyor. Fiyatların yüksekliğinin sebebi olarak kendilerinin günah keçisi ilan edildiğini oysa hal çıkış fiyatlarının belli olduğunu söyleyen İstanbul Yaş Meyve Sebze Bostan Komisyoncuları Derneği Başkan Yardımcısı Muhittin Baran uluslararası market zincirlerini suçladı. Baran, " Hal çıkış faturasını isteyeceksiniz.1 Liraya mi çıkmış, 1 kuruş 20 kuruşa hatta 2-3 liralık farka satılıyor. 2 liralık fiyat farkını onlara sormak lazım"diye konuştu.

ALMANYA DAN PAHALI OLDUK

KASASI 10 TL, TEK FİYATI 4 TL

Baran en çarpıcı örneği Kıvırcık için verdi. Bazı manavlarda tanesi 4 TL'ye satılan kıvırcığın kasa fiyatının 10 TL olduğunu söyledi. İstanbul Yaş Meyve Sebze Bostan Komisyoncuları Derneği Başkan Yardımcısı Muhittin Baran," Bedava alın bunu götürün, kiloda 60 kuruş etkiler. Şu kıvırcığın hal çıkışı sandığı 10 tl. Bir sandıkta 11 kıvırcık var. Şunu 2 liraya sattığını düşün. Bunun 23 lirası kardır"dedi.


 

İlgili Haberler