GAZİ ÜNİVERSİTE DEKANI İSTİFA ETTİ

GAZİ ÜNİVERSİTE DEKANI İSTİFA ETTİ

Video konferans görüşmesinde yayını açık unutup öğrencileri hakkında iğrenç sözler söyleyen Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar görevinden istifa etti

Video konferans görüşmesinde yayını açık unutup öğrencileri hakkında iğrenç sözler söyleyen Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar, görevinden istifa etti. Üniversiteden yapılan açıklamada Dekan Acar hakkında yasal işlem başlatıldığı da ifade edildi.

Sözcü'nün haberine göre: Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar, katıldığı bir video konferans görüşmesi sırasında kameranın açık olduğunu unutup, öğrencilerin isimlerini okuduğu sırada “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma” dedi. Yanında bulunan bir kişi tarafından uyarılan 58 yaşındaki dekan, yayında olduğunu öğrenince ise neye uğradığını şaşırdı.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Olayın basına yansımasının ardından Acar, görevinden istifa etti. Konuyla ilgili Gazi Üniversitesi’nden de bir açıklama geldi.

Üniversitenin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Acar’ın istifası ile ilgili şu ifadelere yer verildi:  “Üniversitemiz Fen Fakültesi Dekanlık görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Orhan Acar’ın sosyal medya ve basına yansıyan ifadeleri nedeniyle yasal süreç başlatılmış olup, sürecin selameti açısından kendisi 13.05.2020 tarihinde istifa etmiştir.”

Corona virüsü günlerinde eğitimin görüntülü uygulamalar üzerinden sürdürülmesiyle birlikte zaman zaman son derece ilginç durumlar ortaya çıkabiliyor.

GONCA VUSLATERİ’DEN SERT TEPKİ

Sosyal medyaya düşen bu skandal görüntülerin ardından pek çok isim tepkisini sert bir şekilde dile getirmekten geri durmadı. Bunlardan biri de oyuncu Gonca Vuslateri oldu.

Twitter hesabından yaşanan bu skandalın haberini paylaşan Vuslateri tepkisini şu sözlerle gösterdi

“Yazıklar olsun… keşke benim yüzümle bi yalnız kalsanız. Sonra gururla desem benim “yüzümden” oldu. Bu taciz bilinciyle toplumu nasıl terörize ettiğinizin ve insanlığı şiddete yönlendirdiğinizin hesabını verirsiniz umarım”

KAYNAK: Sözcü

İlgili Haberler