GALATASARAY 'ın RESMİ YALANLARI...

Galatasaray, SPK nın verdiği kararda geçen cezaları ve istediği savunmayı saklayarak Yatırımcıları kandırmıştır.. Bununla da yetinmemiş, Resmi Sitesinden AKLANDIK PAKLANDIK açıklamaları yaparak yatırımcıları ve taraftarlarını kandırmaya devam etmektedir. Buyrun Belgesi...

 

 

Galatasaray'ın 14 Haziran 2013'te Resmi Sitesinden yaptığı AKLANDIK PAKLANDIK SERMAYE PIYASASI'ndaki BUTUN ISLEMLERIMIZ TERTEMIZ.. seklindeki açıklama üzerine  17 Haziran 2013 'te BLOG Sayfamızda bir makale kaleme almış ve bu açıklamanın ihtiva ettiği GİZ ler ve SIKINTILAR a değinerek, Sermaye Piyasası Kurulu Kararının peşinde olduğumuzu ve bu karar elimize geçer geçmez gereken yorumları sunacağımızı belirtmiştik.

 

İşte Galatasaray'ın açıklaması:

 

 

 

Bakalım biraz neymiş GERÇEK neymiş YALAN biraz daha..

 

Once SPK Kararının ceza sayfasını koyalım buraya.. Sonra YORUMLAYALIM:

 

 

Uzatmadan, KAP a bildirimi yapılmayan bir beyanın GS sitesinden yayınlanma ve  SPK Kararının  saklanma sebebini söyleyelim :

 

Öncelikle SPK, Savcılıga verdiği görüşte, açıkça eyyam yapmıştır. SPK net olarak Halktan ve Yatırımcıdan bilgi gizlendiğini ve KAP üzerinden halka bilgi verilmediğini kabul etmiş; bu bilgi saklama döneminde Galatasaray'ın yaptığı hisse satışları sonrasında hisse değerinin % 30'dan fazla azaldığı kabul edilse de, bunun Manipülasyon sonucu gerçekleştiği kanaatine varılmadığını belirtmiştir.   

 

Bu nasıl bir açıklamadır?

 

- Bilgi saklandığı gerçek midir ? EVET

 

- Bu dönemde GS hisse satmış mıdır ( % 28 oranında ) ? EVET

 

- Bu hisseleri satanlar, gizlenen bilgiye sahip midir ? EVET

 

- Hisselerin fiyatı düşmüş müdür ? EVET

 

O zaman bunun adı MANİPÜLASYON dan başka bir şey değildir.

 

SPK verdiği kararla Kanuna ve mevzuata aykırı yorum yapmıştır

 

Buradaki % 30 oranında değil  % 5 bile fiyat düşse sermaye piyasası kuralları uygulanan Dünyanın her hangi bir ülkesinde ortalık birbirine girer, ilgili şirket yöneticisi doğrudan mahkemeye çıkarılırdı. Ve hayatı boyunca değil Şirket yönetmek, Borsada işlem yapamaz hale getirilir, yatırımcıların uğradığı zarar telafi ettirilir ve hapse atılırdı. Ama nerde bizimkilerde o yürek? Yer mi ?

 

NEYSE .. biz bu Kararda yine HALKTAN GİZLENEN bölümleri ortaya koyalım da KARARIN UCUBE HALİ ni kendi içindeki satırlarla gösterelim:

 

 

SPK Ne diyor ?

 

BİLGİ GİZLENMİŞTİR.

 

KAP'TA AÇIKLANMASI GEREKEN BİLGİ AÇIKLANMAMIŞTIR.

 

BUNDA ÜNAL AYSAL, ALİ DÜRÜST, ADNAN ÖZTÜRK, ADNAN NAS ve METE BAŞOL SORUMLUDUR.

 

Yani önceki dönem gibi Adnan POLAT ve ekibi değil, Mayıs 2013 e kadarki YÖNETİM KURULU üyeleri ve şu andaki BAŞKAN bizzat SORUMLU tutulmuştur.

 

Şimdi anladınız mı Neden bu açıklama KAP'ta yapılmadı? Neden Karar halktan saklandı ve sadece bazı bölümleri AKLANDIK - PAKLANDIK şeklinde ifade edildi?

 

Bu yöneticiler Halktan bilgi gizlemekten sorumlu tutuluyor ama yapılan işlem MANİPÜLASYON sayılmıyor. Cezayı neden veriyorsunuz o zaman? Memleketimin Bürokratı işte.. Yersen...

 

Peki bu yöneticiler hangi kanuna aykırı davranmışlar ve onlar hakkında ne yapılacak? Öğrenelim:

 

 

 

 

 

2499 Sayılı Kanun Eski SERMAYE PİYASASI KANUNU..  Bu Kanunun 47 nci Maddesi neyi düzenliyor ?

 

- Henüz kamuya açıklanmamış bilgileri kendisine veya üçüncü kişilere menfaat sağlamak amacıyla kullanarak sermaye piyasasında işlem yapanlar

 

- Yapay olarak, sermaye piyasası araçlarının, arz ve talebini etkilemek, aktif bir piyasanın varlığı izlenimini uyandırmak, fiyatlarını aynı seviyede tutmak, arttırmak veya azaltmak amacıyla alım ve satımını yapanlar

 

- Sermaye piyasası araçlarının değerini etkileyebilecek, yalan, yanlış, yanıltıcı, mesnetsiz bilgi veren, haber yayan, yorum yapan ya da açıklamakla yükümlü oldukları bilgileri açıklamayanlar

 

-  bilgileri  vermeyen  veya eksik veya gerçeğe aykırı olarak verenlerle; defter ve belgeleri ibraz etmeyen, saklayan, yok eden veya görevlilerin görevlerini yapmalarını engelleyenler

 

yani BİLİNEN ADIYLA : Insider Trading  veya MANİPÜLASYON yapanlar

 

 

ŞİMDİ GÜLSEK Mİ AĞLASAK MI ?

 

Galatasaray Kulübü Yöneticileri Manipülasyonu düzenleyen madde uyarınca sorumlu bulunuyor ve CEZALANDIRILIYOR.. Ama yapılan işlem MANİPÜLASYON olmuyor..

 

Anlayabilen var mı bu açıklamayı?

 

Metnin son bölümünde eski Kanunun 47/A, yeni kanunun 103 ve 105 nci maddeleri uyarınca 2011 Genel Kurul Kararlarının Kamuoyuna açıklanmaması dolayısıyla GALATASARAY KULÜBÜ ve Yöneticilerinden savunma alınması ve idari para cezalarına çarptırılması karar altına alınmıştır

 

ŞİMDİ TEKRARLIYOR ve SORUYORUZ:

 

GALATASARAY YÖNETİMİ ...!

 

2011 deki Genel Kurul Kararını Halktan gizlediniz. Bunu SPK cezalandırdı. Ama siz SPK nın bu ceza KARAR ını bile Halktan ve Yatırımcılardan GİZLİYORSUNUZ..

 

Sonra da Karar'ın sadece işlemlerde MANİPÜLASYON bulunduğu kanaatine varılamamıştır terimlerini göstererek, Sermaye Piyasası Kurulu bizi Akladı - Pakladı - Sermaye Piyasası işlemlerimiz tümüyle Kanuna uygundur şeklinde açıklama yapıyorsunuz.

 

YALANCISINIZ.. BİLGİ GİZLEDİĞİNİZ GİBİ HALKA YALAN DA SÖYLÜYORSUNUZ.. SERMAYE PİYASASI KURULU SİZİ SUÇLU BULMUŞ VE SAVUNMANIZI İSTEMİŞTİR. GALATASARAY KULÜBÜ ve YÖNETİCİLERİ CEZALANDIRILMASI İSTEMİYLE KURUL YÖNETİMİNE SEVKEDİLMİŞTİR..

 

Açıkça iddia ediyorum YALAN SÖYLÜYORSUNUZ VE BİLGİ SAKLIYORSUNUZ..

 

Bir sözüm de Türk Medyasına..

 

Bu Yorumu Türk Medyasında, Internette, Gazetede ya da herhengi bir yerde yazan İLK ADAM olmaktan MUTLU DEĞİLİM.. Nerede ekonomi yazarları? Nerede Spor hukukçuları? Nerede Borsacılar? Satın mı alındınız?

 

Siz ADAM mısınız? GAZETECİ misiniz? Vicdanınız var mı? KAÇA SATTINIZ KALEMLERİNİZİ? Kaça yazacaksınız GERÇEKLERİ..?

 

Hiç bir araştırma yapmadan, bilgi sahibi olmadan, Galatasaray Kulübünün resmi sitesinden yapılan bir yalan beyanı manşetlerinize GALATASARAY AKLANDI diye yazarken UTANMIYOR MUSUNUZ? Gazeteciliğin ana kuralları aklınıza gelmiyor mu?

 

KAP a baktınız mı?

 

Bahsi geçen SPK Kararını okumayı düşündünüz mü?

 

Peki o kararı okuduktan sonra anlıyor musunuz ?

 

Anladığınız Galatasaray'ın aklandığı mı?

 

Yazık SİZE.. Yazık SATILMIŞ KALEMLERİNİZE.. Yazık HEPİNİZE..

 

YUH OLSUN...

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar