Fikri Sağlar'dan flaş açıklama

Fikri Sağlar'dan flaş açıklama

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar bugün yapılan MYK toplantısı ardından disipline sevki için parti meclisine talep edilmişti. Sağlar konu ile ilgili CNN Türk'e açıklamalarda bulundu

Cumhuriyet Halk Partisinde deprem devam ediyor. Bugün yapılan MYK toplantısının ardından disipline sevk edilmek üzere Parti Meclisine teklifte bulunulduğunu açıklayan CHP genel başkan yardımcısı Selin Sayek Böke'nin ardından, Fikri Sağlar CNN Türk'e açıklamalarda bulundu.

KORKMUYORUM

Konuşmasına korkmuyorum diye başlayan Sağlar, bu tehtitleri korkanlara yapsınlar. Beni kapının önüne koyacaklarmış. Kapının önü Türkkiye Cumhuriyetidir. Kapının önünde halkım var. CHP tabanı sokaklara çıktı. Gezi Parkı Olayları bunun en güzel örneğidir. CHP milletvekilleri neden sokağa çıkmıyor? Bizde tabanımızın yanında olmalıyız diyerek sözlerine devam etti.

SORUMLULUKLARIM VAR

Genel başkan Kılıçdaroğlu'nun listesinde olmamasına rağmen,Parti meclisine rekor oyla seçildiğini belirten Sağlar, beni seçen delegelere karşı sorumluyum var susamam. Partimiz kaybediyor bu ekiple olmuyor, olmaz. Bu kadro değişmeli, Cumhuriyet Halk partisini İktidara taşıyabilecek bir yönetim derhal görev başına gelmelidir .

BAYKA'LA AYNI NOKTADA DEĞİLİM

Deniz Baykal'la aynı noktada olmadığının altını çizen Sağlar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP li olmamasına rağmen aday gösterilerek seçimin kaybedilmesinin temellerinin atıldığını anlatan Sağlar, Partili Cumhurbaşkanına zaten karşıyız. İlk seçimlerde CHP iktidar olmalı ve bu anayasa derhal değiştirilmelidir.

NEREDE NE KONUŞACAĞIMI BİLİRİM

Engin Altay'ın yaptığı, gazetelere verdiği demeçleri için, konuşmadı eleştirisi üzerine, sayın Altay ben konuşurken başka şeylerle lgilenmiş yada ne konuştuğumu anlamamış. Ben 30 yıllık siyasetçiyim. Nerede ne konuşacağımı iyi bilirim dedi.

HESAP SORACAĞIM

CHP'nin sol ve güçlü bir tabana sahip olduğunun altını çizen Fikri Sağlar, Bize kaybettirenlere hesap soracağım. Biz güçlü bir tabana sahibiz CHP'nin sadece partiyii iktidara taşıyabilecek kararlı yöneticilere ihtiyacı var. Korkmuyorum ve hesap soracağım. Hem bize devamlı kaybettirenlere , hem de iktidara hesap soracağım dedi.

CHP'Lİ SOLCU

14 yıl siyasetten ayrı kaldım ama, CHP'li solcu Fikri Sağlar olarak kaldım. Benim dedem Kuvai Milliye üyesi idi. Atatürk ile birlikte bu vatanı kurtaranlar arasında yer aldı. Ben o insanın torunuyum dedi. 

Fikri Sağlar Parti Meclisi üyesi olduğu için disipline sevk edilmesi ancak parti meclisindeki üyelerin salt çoğunluğunun oyu ile gerçekleşebilir.

İlgili Haberler