Fidel Castro'nun oğlu intihar etti

Fidel Castro'nun oğlu intihar etti

Küba Devriminin efsane liderlerinde ve eski devlet başkanı Fidel Castro'nun nükleer fizikçi oğlu Fidel Angel Castro 68 yaşında intihar ederek hayatına son verdi.

Küba'nın yaklaşık 1 yıl önce hayatını kaybeden efsanevi lideri Fidel Castro'nun bilim adamı oğlunun uzun süredir gördüğü depresyon tedavisi sonrasında hayatına son verdiği açıklandı.

BABASINA ÇOK BENZİYORDU

Babasına çok benzediği için Fidelito olarak da adlandırılan ve Fidel Castro'nun en genç oğlu olan 68 yaşındaki Fidel Angel Castro Diaz-Balart, depresyon tedavisi sebebi ile bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Son zamanlarda tedavi hastane dışında gerçekleştiriliyordu.

Aylardır bir grup doktor gözetiminde depresyon tedavisini sürdüren Fidelito'nun dün gece yaşadığı ruhsal bunalım sebebiyle intihar ettiği duyuruldu.

NÜKLEER FİZİKÇİ

Sovyetler Birliği'nde yüksek öğretim gören Fidelito nükleer fizik alanında uzman bir isimdi. Küba Danıştayı'na bilim müşaviri olarak hizmet veren Fidelito, Küba Bilimler Akademisi'nde de başkan yardımcısı görevini üstleniyordu.

Fidelito, 1980 yılında ülkenin nükleer program yöneticisi olarak seçildi ve bu görevi 10 yıl boyunca sürdürdü.

Görevi süresince Küba'nin ilk nükleer santralinin geliştirilmesi konusunda oldukça önemli bir isim oldu.

SOVYETLER ÇÖKÜNCE

Nükleer santral kurma planı, Sovyetler Birliği'nin çöküşü ve bu sebeple birlikten yapılan ticaretin sonlanması ile rafa kaldırıldı.

Projenin iptal edilmesi ile beraber Fidelito'nun halkın gözündeki değeri düşmüştü.

HAYATI DRAM

Annesi Mirta Diaz-Balart tarafından ABD Temsicliler Meclisi Üyesi Mario Diaz-Balart ve önceki ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Lincoln Diaz-Balart'ın kuzeniydi. Bu iki isim, Fidel Castro'nun ezeli düşmanıydı.

KÜBA'YA 1959 DA GELEBİLMİŞTİ

Fidelito, son derece ilginç bir soruşturmanın da odak ismiydi. Annesi, Fidelito'yu 5 yaşındayken ABD'ye götürmüş ve eşi Fidel Castro ile boşanmak istediğini duyurmuştu. O sırada Fidel Castro, Santiago'daki Moncada askeri koğuşunda tutukluydu.

Fidel Castro, oğlu Fidelito'yu 1959 devriminin ardından Küba'ya getirebildi.

İlgili Haberler