FETÖ'nün kritik imamı Kıbrıs'tan Türkiye'ye getirildi

FETÖ'nün kritik imamı Kıbrıs'tan Türkiye'ye getirildi

Son dakika haberine göre, Kıbrıs'ta çok önemli bir pozisyonda 3 yıl süre ile görev yapan Albay Hüseyin Atik FETÖ örgütü ile organizasyon bağlantıları bulunduğu iddiası ile gözaltına alınıp özel ekip tarafından Türkiye'ye getirildi.

FETÖ terör örgütü konusunda mücadele yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da sürüyor. 2 Gün önce Pakistan Yüksek Yargı Organı tarafından terör örgütü olarak ilan edilen FETÖ örgütlerine bir darbe de Kıbrıs'tan geldi.

DAİRE BAŞKANI OLARAK GÖREV YAPTI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 2014 ile 2017 yıllarında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Sivil İşler Daire Başkanında görev yapan Albay Hüseyin Atik, Fetullahçı terör örgütü (FETÖ) üyesi olduğu ortaya çıkınca gözaltına alındı.

ÖZEL EKİPLER GETİRDİ

Hüseyin Atik, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı özel ekipler tarafından sessiz sedasız teslim alınarak Türkiye'ye getirildi.

Kıbrıs'ta kaldığı süre içinde KKTC vatandaşlığı alan Atik, hakkında soruşturma başlatılınca görevinden ayrıldı. Kıbrıs'a yerleşen Atik faaliyetlerini buradan sürdürmeye devam etti.

BAĞLANTILAR ARAŞTIRILIYOR

Albay Hüseyin Atik'in KKTC'de görev yaptığı süre içinde polis ve asker içerisindeki FETÖ yapılanmaları konusundaki bağlantıları araştırılıyor.

İlgili Haberler