FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ PEREİRA'DAN AÇIKLAMA

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ PEREİRA'DAN AÇIKLAMA

"Bugün çok zordu, çok zorlu bir rakip vardı karşımızda bu maça hazırlanırken rakibin önde iyi...

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın Osmanlıspor ile golsüz berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamalar şu şekilde:

KAYIPLAR BÜYÜK TAHRİBAT YARATIR

"Bugün çok zordu, çok zorlu bir rakip vardı karşımızda bu maça hazırlanırken rakibin önde iyi oyuncuları olduğunu, hızlı oyuncuları olduğunu ve geride iyi savunma yaptıklarını biliyorduk. Denedik bu akşam, ama kalite açısından, son karar ve son pasta eksiklikler yaşadık. Savunmada agresif olup topu tekrar kazanmak için iyiydik. Sonuçta 2 puan kaybettik, böyle zamanlarda kayıplar takım üzerinde büyük tahribat bırakır. Ama biz sakin olmalıyız. Biz daha kaybetmedik. Beşiktaş da kaybedecektir, biz de puan kaybedeceğizdir. Umutsuzluğa kapılmamalıyız. Heyecanlıydık. Biz de, takım da taraftarlar da heyecanlıydı, bunu hissetim ama sakin kalmalıyız. Samimi söylüyorum, bugün lig bitmedi, daha çok maç var önümüzde. Dediğim gibi bugün son anlarda kalite eksikliğimiz vardı."

MEHMET TOPAL'IN DUYGUSALLAŞMASI VE REAKSİYONUNU ÜZÜLEREK VERMESİ HAKKINDA...

"Mehmet Topal'ın ile konuştum maç sonrası ; Topal'ın verdiği reaksiyonları vermemeliyiz, duygusallıklarını anlıyorum, Türk oyuncuların neler hissettiğini biliyorum, onları tanıyorum. Topal olsun , Volkan Şen olsun eminim ki bir sonraki maç varını yoğunu vereceklerdir . Ama bu şekildeki reaksiyonlar vermemeliyiz. Yıkılmamalıyız."

"KONYA MAÇINDA ÇOK GÜÇLÜ REAKSİYON VERMELİYİZ"

"Önümüzde Konya maçı var. Çok kritik haftalardayız, yıkılmamak, duygusal dengeyi kaybetmemek lazım. Bu akşam panik havası olmamalıydı. Son vuruşlar kötüydü, takım kimliğini , kişiliğinizi sahaya yansıtmamız gerekiyordu. Oyuncularıma kızamam bu akşam. Takım halinde istekli olduğumuzu göstermemiz gerekiyor. Konya maçında oyuncularım çok kuvvetli bir cevap vereceklerdir. Bize düşen çalışmaya devam etmek. Dik durmalı ve güçlü bir reaksiyon vermeliyiz"


"BRAGA MAÇINDA BEN DE DUYGUSAL OLARAK DENGEMİ KAYBETTİM"


"Braga maçı bize göre şaşırtıcıydı, duygusal anlamda sert bir darbe aldık. Bazı hatalar yaptık. Ben de duygusal olarak dengemi kaybettim. Belki de takım da Braga maçında duygusal dengesini kaybetti. Osmanlı karşısına çıkarken oyuncularımdan Duygusal dengelerini korumaların istedim. Ligler sadece yürekle oynayarak kazanılmıyor. Taktık dengeyi kurmalıydık, oyunumuza konsantre olmalıydık, bunu da başardık. Osmanlı'nın tek ol pozisyonu vardı. Tek eksik bu akşam aceleci olmaktı. taktik uyum ve dengeyi başarabilmekte eksiktik."


"Bu ülkede olmaktan çok mutluyum, terör olayına gelince tabii ki herkes önce çocuklarını düşünür ama bu maçın bu bomba ile bir ilgisi yok."

"BU LİGDE YENİYİM AMA BURAYA ŞAMPİYON OLMAYA GELDİM"

"Kafa kafaya mücadele devam ediyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş benzer takımlar. Bir takımın 10 puan fark atıp koparması zor görünüyor. Ben öyle görüyorum. Ama biz yarışa devam ediyoruz. Avrupa ve Türkiye Kupası'nda yolumuza devam ediyoruz. Yolu en uzun giden takımız Türkiye'de. Beşiktaş Avrupa'da bizden erken elendi, Türkiye Kupası'nda da bizden erken elendi. Mücadelemizi devam ediyoruz. Futbolu bilenler Nasıl oynadığımızı görür. Para futbol oynatmaz, takımları pahalı oyuncular takım yapmaz. O zaman Real Madrid'in olağanüstü bir futbol oynaması lazım. Ben 1 yıldır buradayım, bu lig için yeniyim, ben buraya şampiyon olmaya geldim, şampiyon olarak uzun yıllar kalmak isterim."

Kaynak:Haber Kaynağı