Erdoğan'dan Referandum sonrası için ' Şaşırtan Karar'

Erdoğan'dan Referandum sonrası için ' Şaşırtan Karar'

Erdoğan'ın her seçimden sonra yaptığı "balkon konuşması" alışkanlığında flaş bir karar aldığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 yıldır her seçimin ardından zafer konuşması olarak nitelendiren bir Balkon Konuşması yapmayı adeta alışkanlık haline getirmişti. 

SEBEBİ ANKETLER Mİ?

Ancak sonuçlarından çok emin göründüğü ve başkanlığını ilan edeceği referandum sonuçlarının yarı resmi açıklanmasının ardından bu sefer konuşma yapmayacağını açıkladı. Gerekçesini ise "Binali bey'in hakkı" şeklinde açıkladı. 
Siyasi kulisler ise bu kararı farklı yorumladılar. Erdoğan'ın Balkon konuşmasını başkasına bırakmasını sonuçlardan emin olmamasına yordular. Konuyu nakleden AKP'ye yakın yazar Abdülkadir Selvi kararı şöyle anlatıyor.

BALKON KONUŞMASI YAPMAYACAK

Abdülkadir Selvi, Erdoğan’ın referandumdan “Evet” çıkması halinde balkon konuşması yapmayacağını aktararak yasızında şu ifadeleri kullandı:
“Referandumu İstanbul'da mı izleyeceksiniz” diye sorduk. “Evet” diye başını salladı. Bu kez, “Balkon konuşması yapacak mısınız?” diye sorduk. “O gece balkon konuşması Binali Bey'in hakkı. 

GENEL BAŞKAN OLDUĞU İÇİN O YAPACAK

Genel Başkan olarak o yapacak. Ben daha sonra belki bir konuşma yaparım” karşılığını verdi. “Peki vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önüne toplanırsa…” diye üsteledik. Bu kez, “Ben belki daha sonra bir konuşma yaparım” dedi.”

İlgili Haberler