ERDOĞAN'DAN KENDİNDEN EMİN REFERANDUM AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN KENDİNDEN EMİN REFERANDUM AÇIKLAMASI

Erdoğan'a çıktığı Afrika gezisinin Madagaskar durağında sorulan soruların başında "Referandum" geliyordu. İşte yanıtlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir dizi Afrika Ülkesi ziyaretinin madagaskar durağında yaptığı açıklamada "Referandum" ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamasında referanduma ilşkin kendinden emin göründü. 
ANAYASA MAHKEMESİ NE DİYECEK

Muhalefetin Referandum kararını anayasa mahkemesine götürüleceği sorulan Erdoğan, "Buna alışığız" şeklinde yanıtladı. Erdoğan'ın bu yanıtı da siyasi kulislerde, "Anayasa mahkemesinden" red çıkacağına dair yorumlar yapıldı.

UZATMADAN KARARIMIZI VERİP MİLLETE GİDECEĞİZ

Bu gece nasip olursa ülkemize dönüyorum. Öyle zannediyorum ki Meclis Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı'na parlamentodaki bu görüşmelerin neticesini ulaştırmış olması lazım. Bizler de değerlendirmemizi yapacağız. Fazla uzatmadan. Milletimin beklentisi şudur; hemen kararımızı verip, bu önemli adımı, atılan bu kararlı adımı bizler de TBMM'ye tekraren göndereceğiz. 

MİLLETİMİZ BU KONUDA ATACAĞI ADIMIN HAZIRLIĞI İÇİNDE

Muhalefet Anayasa Mahkemesi'ne başvurabilir. Bu konuda herhangi bir önleyici, niye oraya gidiyorsun deme hakkımız yok. Ama bunlara da tabii alışığız. Anayasa Mahkemesi'ne çok sık gitmeye alışık anlayış da var ülkemizde. Temenni ederim ki bir an önce Anayasa Mahkemesi de bu konuyla ilgili kararı verir. Milletimiz şu anda heyecanla artık bu konuda atacakları adımın hazırlığı içerisinde. Ülkemiz, milletimiz için inşallah hayırlı olur."

AFRİKA TURUNDA MANİDAR FOTOĞRAF

erdogan-tanzanya-da-iki-cumhurbaskani-birlikte-9189910_7296_m.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı