ERDOĞAN'DAN KAYMAKAMLARA 'TAVSİYE': KÖMÜR DAĞITIN

ERDOĞAN'DAN KAYMAKAMLARA 'TAVSİYE': KÖMÜR DAĞITIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaymakamlarla bir araya geldiği programda "Kaymakam ve vali yardımcısı kardeşlerime bir tavsiyem var. Şoförün yanına oturun ihtiyacı olanlara kapı kapı gezerek kömür dağıtın. Gıda yardımına ihtiyacı olana gıda dağıtın" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kaymakamlarla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada Suriyelilere vatandaşlık verilmesiyle ilgili çalışmaların başladığını açıklayan Erdoğani, "270 bini kamplarda 3 milyonun üzerinde Suriyeli ve Iraklıyı misafir ediyoruz. İçişleri Bakanlığımız bu kişilere aileleriyle birlikte vatandaşlık vermek için çalışmalar yürütüyor. Asıl çözümün Suriye ve Irak'ın istikrara  ve kavuşması açıktır" dedi. 

Kaymakamlara 'kömür dağıtın' talimatı veren Erdoğan "Kaymakam ve vali yardımcısı kardeşlerime bir tavsiyem var. Şoförün yanına oturun ihtiyacı olanlara kapı kapı gezerek kömür dağıtın. Gıda yardımına ihtiyacı olana gıda dağıtın" diye konuştu.

Erdoğan'ın koşmasından satır başları şöle: 

Türkiye içerde ve dıaşrda çok büyük bir saldırı altındadır. Bu saldırı zayıf bir ülke olduğumuzdan kaynaklanmıyor. Güçlü, güçlenen bir ülke olduğumuz için bu saldırılar oluyor. 

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK

270 bini kamplarda 3 milyonun üzerinde Suriyeli ve Iraklıyı misafir ediyoruz. İçişleri Bakanlığımız bu kişilere aileleriyle birlikte vatandaşlık vermek için çalışmalar yürütüyor. Asıl çözümün Suriye ve Irak'ın istikrara  ve kavuşması açıktır. 

Bu ülkelerin güvenliği ve huzurunun bizim ülkemizin güvenliği ve huzuruyla alakalı olduğunu görüyoruz. 

Türkiye terörle mücadelesini ve bölgesinde yürüttüğü operasyonları kendi imkanlarıyla yürütme mecburiyetindedir. 

Milletimiz ülkesine sahip çıktıkça, karşımızdakiler ahlaksızlık çıtasını yükseltiyor. Türkiye'nin karşısında isimleri farklı harflerden oluşuyor olsa da aynı örgüt var. Bunların topuna birden terör örgütü diyoruz. Hepsi ülkemizin, milletimizin düşmanıdır. Askerimizle, polisimizle, hariciyemizle güçlü olmalıyız. Yaşadığımız dönem rutin bir dönem değildir, olağanüstüdür. Bugün Türkiye yeni bir istiklal ve istikbal mücadelesi vermektedir. Çalışmalarımızı da bu olağanüstü hale mütenasip yürütmeliyiz.

Türkiye, terörle mücadelesini ve bunun için bölgesinde tüm operasyonları tek başına, kendi imkanlarıyla ve kendi evlatlarıyla yürütmek mecburiyetindedir. Bu durumu anlamayan veya buna karşı çıkan, hakikatlere gözünü kapatıyor demektir. Dostluk, müttefiklik, iyi ilişkiler, dayanışma, işbirliği gibi hususlar ancak siz güçlüyseniz bir karşılık buluyor, yoksa inanın sözden ibaret kalıyor. Bunun için Türkiye olarak güçlü olmak zorundayız, ülke olarak güçlü olmalıyız, hükümet olarak güçlü olmalıyız.

"MUHTARLARI İHMAL ETMEYİN"

Hiçbir terör örgütüne en küçük müsamaha göstermeyeceğiz. İsim isim, ev ev, mahalle mahalle mülkiye amirlerimiz her şeye hakim olmalıdır. Muhtarları asla ihmal etmeyiniz, sizin için uçbeyi gibidir

Kaymakam ve vali yardımcısı kardeşlerime bir tavsiyem var. Şoförün yanına oturun ihtiyacı olanlara kapı kapı gezerek kömür dağıtın. Gıda yardımına ihtiyacı olana gıda dağıtın.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı