Erdoğan'dan Finans Piyasalarına Açık Tehdit

Erdoğan'dan Finans Piyasalarına Açık Tehdit

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dövize yönelik manipülatif bazı dayatmalar var. Bunların arkasında da bazı bankalar var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dövize yönelik manipülatif bazı dayatmalar var. Bunların arkasında da bazı bankalar var. Bunlar piyasadan döviz çekilmesini teşvik ediyorlar çünkü piyasadan döviz çekildiği zaman ciddi manada TL'nin değeri düşecektir. Biz buna fırsat vermeyiz. Seçimin arkasından bu manipülasyonları yapan bankaların üzerine çok sert bir şekilde gideceğiz. Bunların gözünün yaşına bakmayız" dedi.

ESKİ BÜYÜKELÇİSİ NAMIK TAN'IN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füzelerini almasına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Türkiye'nin Amerika Birleşik Devletleri eski Büyükelçisi Namık Tan'ın açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:

"İhanet içindeler. Sen bu milletin ekmeğini yiyeceksin, büyükelçilik yapacaksın, ondan sonra bu şekilde terbiyesizce açıklama yapacaksın. Senin haddine mi? Sen büyükelçilik yaptın diye, emekli oldun diye sana bu sözü söyleme hakkını kim veriyor. Amerika ile iyi geçinmek lazım, şudur, budur. Biz milletimizin menfaatine olan neyse bu menfaate olduğu sürece her şeyi iyi geçinme üzerinde devam ettiririz. Biz kalkacağız 1 milyar 200 milyon dolar F-35 için vereceğiz, ondan sonra yok şöyle yok böyle. Zaten iki tanesi bize teslim edildi, şimdi diğer iki tanesi gelecek. Zorla buna talip olmadık ki. Patriotlar için Obama döneminden itibaren bu işi konuştuk. Kongreden izin çıkmadı dediler ve Patriotları vermediler. Biz ülkemizin savunma noktasında biz adımlarımızı niye atmayalım. S-400 konusunda adımlarımızı attık. Şu anda S-400 ile ilgili geri dönüşümüz falan söz konusu değil. Ne gelirse gelsin. Biz Patriotlar ile ilgili olarak siz de verin dedik ama şartları yerine getirmeniz lazım. Fiyatlar, kredi imkanları, ortak üretim, bu şartlar olması lazım ki sizinle de ayrıca ortak adımı atalım dedik."

"BUNLARIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ"

Dövizi tırmandırmaya çalışan odaklara da bir mesaj veren Erdoğan, şunları söyledi:

"Dövize yönelik manipülatif bazı dayatmalar var. Bunların arkasında da bazı bankalar var. Bunlar piyasadan döviz çekilmesini teşvik ediyorlar çünkü piyasadan döviz çekildiği zaman ciddi manada TL'nin değeri düşecektir. Biz buna fırsat vermeyiz. Şu anda gelebileceği yere geldi. Seçimin arkasından bu manipülasyonları yapan bankaların üzerine çok sert bir şekilde gideceğiz. Bunların gözünün yaşına bakmayız. Şu anda BDDK'nın attığı adım bunun bir örneğidir. Uluslararası camiada da bunu yapanların üzerine de gideceğiz. Onlara gerekli bu noktada darbeyi şu anda SPK'da indirdi, BDDK'da indirdi. Bunu yine aynı şekilde indireceğiz. 2019 yılının ilk 3 ayında dünya sermaye piyasalarından ülkemize 11 milyar dolar finansman geldi. Bu her ülkede olabilecek bir şey değil. Bunu çekemeyen o manipülatif müşteri seçim arifesinde devreye girerek hem vatandaşlarımızın hem de bu uluslararası finans çevrelerinin algısını bozmaya çalıştıkları ortaya çıkıyor. Seçimleri başarılı bir şekilde atlatınca ekonomide ilave güçlü adımlarla yatırımcı algısını iyileşmesine ve zorlu küresel ekonomik koşullara rağmen Türkiye'nin artık pozitif ayrışmasına odaklanacağız."

ERDOĞAN'DAN DOĞAL ANTİBİYOTİK TARİFİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem 17 Nisan referandumunda hem de 24 Haziran seçimlerinde sesinin kısıldığı anımsatan İhlas Medya Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'a, TGRT Haber ekranlarında özel bir tarif de verdi. Erdoğan, 5 bardak kaynamış suya, bir demet maydanoz ve enlemine kesilmiş bir limonun kaynatılıp, beklettikten sonra içilmesinde fayda olduğunu paylaştı. Erdoğan, bu karışımın aynı zamanda doğal bir antibiyotik olduğunu da belirtti.

Erdoğan, seçim mitinglerinde kullanılan ve kendisinin de eşik ettiği "Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi" şarkısı vesilesiyle rahmetli şarkıcı Kayahan'ın eşi İpek hanıma bir davet vereceğini de ilk kez açıkladı.

Erdoğan, seçim maratonundan fırsat bulabilirse Eskişehir'de Türkiye-Moldova maçını izleyeceğini aktardı.

DEV ANKET İSTANBUL BÜYÜKŞEHİRE HANGİSİ BAŞKAN OLACAK

DEV ANKET İSTANBUL BÜYÜKŞEHİRE HANGİSİ BAŞKAN OLACAK

DEV ANKET: ANKARA'YA HANGİSİ BAŞKAN OLACAK

DEV ANKET: ANKARA'YA HANGİSİ BAŞKAN OLACAK

İlgili Haberler