Erdoğan Yeniden Yargılamayı Bu Nedenle İstiyor.

“Yeniden yargılama 17 Aralık komplosu ile ilgili değil, kuru-yaş meselesi. Mesela Genelkurmay Başkanımız İlker Başbuğ ile ilgili süreçte daha önce de konuşmuştum. Kalkıp ona terör örgütü lideri derseniz felakete yol açarsanız. Hem sonra o görevdeyken niye yapmadınız bunu. Sen o zaman neredeydin sayın savcı? Genelkurmay Başkanının dokunulmazlığı yoktu ayrıca Emeklilikten sonra mı önünüze geldi. Ayrıca emir komuta zincirindekiler ne olacak. Sivillerden en alt düzeydeki askere kadar herkesi kapsaması lazım. Biz herhalde burada katilliği tescilli olanların yeniden yargılanmasından da bahsetmiyoruz.Olay Ergenekon ve Balyoz’da değil. Bu işin sermaye ve medya ayağı da var.28 Şubatta medya ve sermaya ayaklarına dokunulmadı. Yeniden yargılamada onlar da gündeme gelecek.

Diğer yönü ise o davalarda TSK personelinin yanısıra siviller de içeri alındı diyen Erdogan'ın amaci kendisinde daha once talep edilen AKP kamuoyunun yakından ilgilendiği ve 28 Şubat sürecinde  one cıkan AKABE VAKFI, MAZLUMDER İstanbul Şubesi, AKDAV, AKV, Anadolu Öğrenci Birliği, Anadolu Platformu, Fatih Akıncıları, Hikmet Vakfı, İHH, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Medeniyet Derneği ve Özgür-Der’in de desteğiyle 28 Şubat döneminde yargılanarak, Malatya Cezaevinde mahpus edilen Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur’un yeniden yargılanmalarını ve 28 Şubat yargı kararlarının iptal edilmesine olanak saglamak olabilir mi ?

Anlaşilan yeniden yargilanma olsa bile Erdoganin istedigi ve kamuoyunda tutuklanmalari aşiri tepki ceken insanlar serbest kalacak,Erdogan'ın istemedigi,hoslanmadigi askerler ve aydinlar esaret cekmeye devam edecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar