ERDOĞAN; "GÖKLERDEN GELEN BİR KARAR VARDIR"

ERDOĞAN; "GÖKLERDEN GELEN BİR KARAR VARDIR"

Erdoğan'ın konuşmasında son günlerde basında çıkan " Başkanlıktan sonra Halife olacak" iddialarını yeniden gündeme getirecek bir cümle kullandığı dikkatlerden kaçmadı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Sarayından katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Reina saldırganı, ekonomik konular ve terör konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamasında "Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır" cümlesini kullanması dikkat çekti.

SİYASİ KULİSLER KAYNAMAYA BAŞLADI

Erdoğan'ın konuşmasında İstanbul'a yapılan terör saldırılarından örnekler verirken " Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır" sözleri siyaset kulislerinde ilginç yorumlar yapılmasına neden oldu. Muhalif bir kaynak, "Erdoğan tabanına halifelik mesajı gönderiyor, terörle bu cümlenin ne alakası var ?" derken, eski bir milletvekili ise, Bu cümlenin temel anlamı , "başkanlık, halifelik, referandum, herşey göklerin kararıdır, ben göklerin kararı ile bu görevdeyim." demek istiyor, şeklinde yorum yaptı. Erdoğan'ın ekonomi ile yaptığı açıklamanın satır başları ise şöyle.

SARAYDA YAPILAN EKONOMİ TOPLANTISI

Dün, gerek Cumhurbaşkanlığı'ndaki ekonomi danışmanlarım ve gerek sonra da hükümetteki ekonomiden sorumlu arkadaşlarımızla bir çalışma yaptık. Ekonomimizin 14 yılda geçirdiği yapısal dönüşüm ortadadır. 2023 hedeflerimize ulaşabilmek için gereken yapısal reformlar gündemimizde. Özellikle 2013 yılından beri maruz kaldığımız tüm saldırılar ekonomi boyutuyla sahnelenmektedir. 

PARAYI BANKADA TUTUN DEMEK

Ekonomiyi durdurma, sanayicilerimize yatırım yapmayın söylemleriyle emareleriyle açıktır. Paranızı bankada tutun demek, banka patronları vurgunu vursun demektir. Finans sektörünün sahibi durumunda olanlar bu ülkede girişimciye, yatırıcıya yatırım musluklarını açmıyorsa karşısında bizi, hükümeti bulacaktır. Çünkü yatırımcı kredi alabilecek ki, yatırımını genişletsin, yeni yatırım yapsın. İstihdam olacak, üretim olacak. Bu krediler yüksek faizle olmayıp, düşük faizle olursa rekabet de artacaktır. Bu da olunca Türkiye'nin sıçrama yapması daha çabuk olacaktır.

İSTANBULA SALDIRI TESADÜF DEĞİL

Benim bu sözlerim birilerinin hoşuna gitmez, memnun olmaz. Ben söylemezsem olur mu? Terör örgütlerinin eylemlerine ve hedeflerine baktığımızda işin gerisinde ekonomik bir mesaj olduğunu görürsünüz. Türkiye'nin en önemli markası olan İstanbul'a bir gün PKK bir gün DEAŞ tarafından saldırılması tesadüf değildir. 

TARLADA DOMATES 1 LİRA

Tarlada domates 1 lira, çarşıda 7-8 lira. Ne bu, arada olanlar kimler? İnsaf, insaf. Bu işe kesinlikle bir çözüm bulmamız lazım. 'Aracı-tefecilere lanet olsun' derdik. Çiftçime sesleniyorum, 1 yıl önceden senin tarlanı satın alanlar noktasında dikkatli ol. Gıda, Tarım Bakanımızın tedbirini alması lazım.

TÜRKİYE SAHAYA İNDİ

Suriye ve Irak'ta geciktirilen operasyonlarının bu ülke halklarının selametleri için değil, teröre zemin hazırlama gayreti olarak karşımızda durmaktadır. Türkiye'nin sahaya inmesi karşısında gösterilen garip tepkiler, bu oyunun bozulmasından kaynaklanıyor. 14 yıldır bu ülkede başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı yaptım. Kimsenin hayat tarzıyla ilişkimiz olmadı. İsteyen istediği gibi yemiş içmiş, giymiş giyinmiştir. Bundan sonra da olmayacaktır. 

"OYNANAN OYUNLARI YERLE YEKSAN EDECEĞİZ"

Tüm bu terör örgütleri, elinizden geleni ardınıza koymayın. Bize göre, sakın kader deme, kaderin üzerinde bir kader vardır. Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır. Rabbimin izni ve yardımıyla milletimizle birlik olarak bu mücadeleyi başarıya ulaştıracağız. Gezi olaylarında vandallara meydanı nasıl bırakmadıysak, 17-25 Aralık'ta nasıl fırsat vermediysek, 15 Temmuz'da darbe yapmak isteyenleri nasıl boşa çıkardıysak, ekonomide, Suriye'de, bölgemizde oynanan oyunları da yerle yeksan edeceğiz. 

 

İlgili Haberler