EN ATATÜRKÇÜ ADAY BAYKAL MI PERİNÇEK Mİ?

 

Öncelikle şunu söyleyeyim Daha ÇOK beklersiniz, bu ülkeye başka Atatürk gelmez!

Çatı adayı bize uymaz diye bas bas bağıran başta Doğu Perinçek olmak üzere birçok yazar ve muhalefet Millet Vekili, adayın Atatürkçülüğünden, Ulusalcılığından şüphe duyuyormuş.
Eleştiri yapanları bir kısmı Çatı adayı'nın çocuk yaşlarda kaybettiği babası'nın Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığından tutunda aklınıza gelecek her şeyi söylüyorlar.

Suçlamalar bununla kalsa; Adayın Dış Güçlerin adamı olduğundan tutunda daha neler,neler. Hangisi bağımsız arkadaşlar? 
Baştan’da belirttiğim gibi Atatürk ya da İsmet İnönü gibi kendini sadece ve sadece Türk Halkının huzuruna, birlik ve beraberliğine adamış devlet adamı aramayın çünkü YOK! Gelir mi İnşallah!
Suçlamalar doğrumu, değil midir bilmiyorum bildiğim bir şey varsa oda Atatürkçü olduğunu iddia eden çevrelerin ellerinde kanıtı olmadan bir insanı suçlamalarının ne Atatürkçülüğe ne de Vatanseverliğe yakışmadığı.
Sayın Ekmelettin İhsanoğlu en kısa zamanda TV kanallarının ortak düzenleyeceği özellikle kendisini eleştiren ve yerden yere vuran ve Atatürkçü olduğunu savunan basının karşısına çıkmalı ve bütün suçlamalara cevap vermeli.

Adayı beğenmiyor musunuz? 
 
Sizi tutan mı var? 20 Millet Vekili bir araya gelin gösterin bir adayı. Gösteremezsiniz!
Hepinizin içinde ya olmazsa bir daha partim beni aday göstermez korkusu var. Unutmayın ki bugün aday gösterme şekli demokratik olmadı dediğiniz ve eleştirdiğiniz bu parti liderleri sayesinde varsınız. Partileriniz olmasa sizi kim tanırdı?

Doğu Perinçek’e gelince dün Kandil’de Terörist Öcalan’dan gül alıp öpücükler veren, yakın zamanda Öcalan’da serbest kalmalı diyen siz mi daha Ulusalcı ve Atatürkçüsünüz?
Bu konuda sizi eleştirenlere Hasan Cemal ve birçok gazeteci Kandil’de Öcalan ile görüştü, bu bir gazetecilik örneğidir diyerek kendinizi savunuyorsunuz tamam o zaman haklısınız diyelim, gül alıp öpücük vermekte gazetecilik görevimdir?

CHP’nin eski Genel Başkanı Sayın Baykal anlaşılıyor ki aday gösterileceğini düşünüyordu. Ve bunu çok istiyordu. Zamanında çıkıp ‘ADAYIM’ deseydi. Medyadan öğrendiğimiz ŞOK aday açıklandığında ŞOK olduğu. Baykal’a yakınlığı ile bilinen Nur Serter eleştirisini  "CHP'nin bağrına hançer saplandı! “diyerek dile getiriyor ve isyan bayrağı açıyor.

Deniz Baykal’ın iyi, dürüst, bir insan iç ve dış politikayı iyi okuyan bir politikacı olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz. Hemfikir olduğumuz başka bir konuda Erdoğan’a Siyaset ve Başbakanlık yolunu açan kişinin Deniz Baykal olduğudur. Beni şaşırtan ‘pişman mısınız’ diye sorulduğunda, Baykal’ın ülkenin içinde bulunduğu bu şartlarda dahi ‘hayır, bugünde olsa aynı şeyi yapardım’ demesi.

Ben şahsen Cumhurbaşkanı olarak Sayın Muharrem İnce ya da Emine Ülker Tarhan hanımefendiyi görmeyi çok isterdim ama MHP seçmeninin tamamından oy almaları gerçekten çok zordu. Geçmişten gelen ve sağ sol kavgalarından kaynaklanan öfke nedeni ile özellikle yaşlı seçmenlerin başka partilere oy vermeleri çok zor. Eğer böyle bir mucize gerçek olsa bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda Sayın Mansur Yavaş oturuyor olurdu. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Sayın Mansur Yavaş’a gelecek olursak hem CHP ve MHP seçmeninden hem de muhafazakâr kesimden oy alabilecek yegâne insanlardan biri olmasına karşın Devlet Bahçeli tarafından sıcak bakılmadığını biliyoruz.

Belki ismi sayılabilecek onlarca insan var ama elimizde şu ana kadar CHP ve MHP dışında BBP, DSP, DP ve DSP’nin de onayını almış bir tek İhsanoğlu var.
Ekmelettin  İhsanoğlu’na    karşı olan, kendisini yakından tanıyan ve kendini Ulusalcı diye adlandıran, gerekse AKP yandaşlarının ortak görüşü İhsanoğlunun; dürüst, güvenilir, saygın bir kişi olduğu.
Madem bu şekilde düşünüyorsunuz ve dürüstlüğünden şüpheniz yok Sayın İhsanoğlu’nun özellikle Atatürkçü, Laik kesime yönelik;
“Ben Cumhuriyetin kurulu olduğu ilkelere ve Anayasa'da beyan edilen vasıflarına sadık bir Türk vatandaşıyım. Ayrıca Atatürk konusunda, her zaman Atatürk'ün büyük bir milli kahraman olduğunu, İstiklal Savaşı'nı bu ülkeye kazandıran büyük bir insan olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olduğuna ve O'na karşı herkesin saygılı olması gerektiğine inanıyorum.
İkinci husus, laiklik meselesi. Ben bu konuda 'Yeni Yüzyılda İslam Dünyası' adlı kitabımda, 6-7 dile tercüme edildi, orada açıklıkla söylüyorum; din ve siyaset işlerinin birbirinden ayrılması lazım. Ne din siyasete tahakküm etmeli, ne siyaset dine tahakküm etmeli. Bir sahayı diğer sahanın tahakkümüne sokmak iki tarafı da sıkıntıya sokar. Zaten tarihte de bunun yanlış örneklerini görüyoruz. Bugün İslam dünyanın çekmekte olduğu sıkıntıların baş müsebbiplerinden bir tanesi bu dini siyasete, siyaseti dine karıştırmaktır." Açıklamalarına neden itibar etmiyorsunuz?
Sonuçta bu seçim artık sadece bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olmaktan çıkmış ve rejim mücadelesi haline getirilmiştir.
AKP adayının kazanması için terörist PKK’ nın Meclisteki uzantısı HDP ile işbirliği içerisine girmiş ve ülkenin bütünlüğü dâhil her türlü konuda ödünler vermeye devam ederken, biz elimizdeki tek adayı yerden yere vuruyoruz.

Bu seçimde önümüzde üç seçenek var 

1-Ekmelettin İhsanoğlu’na oy vereceğiz 
2-Oy Kullanmayıp AKP Adayına istemeden de olsa destek vereceğiz
3-AKP adayına oy vereceğiz.

Yada şıkları kısaltalım Ya EKMEL  Diyeceğiz , yada sosyal medyada taktığımız isimle “Koyunların Efendisinin Önüne Düşüp MEEEEE……leyeceğiz…..

Önceki ve Sonraki Yazılar