DEV MARKANIN ARAÇLARINI ALANLARIN BAŞI DERTTEN KURTULMUYOR

DEV MARKANIN ARAÇLARINI ALANLARIN BAŞI DERTTEN KURTULMUYOR

Volkswagen ve gurubun markalarının yarattığı skandallar bitmek bilmiyor. ABD'de büyük tazminat ödeyen dev markanın başı yine derde girdi.

 

Alman otomobil firması Volkswagen'in başı dertten kurtulmuyor. Yaklaşık 2 yıl önce emisyon lisanslarında usülsüzlük skandalı yüzünden tüm dünyada büyük bir prestij kaybeden Volksvagen Gurubunun başı bu kez sahibi olduğu Audi markası yüzünden beleya girdi. Emisyon skandalı yüzünden başta ABD olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde araç sahiplerine milyarlarca Dolar tazminat ödeyen Volkswagen    ABD’de sattığı 600 bin aracı teknik hatadan dolayı geri çağırdığını açıkladı.

KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Dünyanın en büyük otomobil şirketlerinden Vokswagen, önemli markalarından biri olan Audi’deki birkaç teknik hatadan dolayı 600 bin aracı geri çağırdığını kamuoyuna duyurdu. Otomotiv Endistrüsününönemli kaynakları, bu operasyonun ileride çok büyük tazminatlar oratay çıkmasından bir kaçınma olduğunu yorumladılar.

HAVA YASTIKLARI AÇILMIYOR

ABD Ulaştırma Güvenlik İdaresi, Volswagen firması tarafından ABD’de satılan Audi marka araçlarda paslanma, kaza anında hava yastıklarının açılmaması, su pompalarının aşırı ısınması ve emniyet kemerlerindeki orantısız germe hatalarının tespit edildiğini açıkladı.

hava-yastigi-isigi-nasil-kapatilir_646x340.jpg

DAVETİYE İLE ÇAĞRILACAK

Tespit edilen hataların Volkswagen bayileri tarafından ücretsiz olarak giderileceği, araç sahiplerin en yakın Volkswagen bayileri tarafından davetiye gönderilerek çağrılacakları bildirildi.

AYNI DERT JAPONYA'DA DA ÇIKMIŞTI

Öte yandan Japon hava yastığı üreticisi Takata da, ölümcül kazalarda hava yastığının açılmaması veya açılması ile ağır yaralanmalara neden olduğu için 3 yıl içinde 100 milyon aracı geri çağırarak hava yastıklarının değiştirildiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler