Çocuklarına devlet el koydu

Çocuklarına devlet el koydu

Almanya’da evlerinde rutubet olduğu için başka bir yere taşınmak isteyen İbrahim Göröz ile Barihan Hasan, Köln Konut Dairesi’nden yardım isteyince, çocuklarından oldu.

Evde rutubet var diye çocuklarından oldular
Almanya’da evlerinde rutubet olduğu için başka bir yere taşınmak isteyen İbrahim Göröz ile Barihan Hasan, Köln Konut Dairesi’nden yardım isteyince, çocuklarından oldu. 

Tolga GÜRSOY / KÖLN  
 
 
 Evi inceleyen yetkililerin hareket geçirdiği Gençlik Dairesi çiftin üç çocuğunu birden alarak yurda yerleştirdi.
 
ALMANYA'nın Köln kentinde yaşayan Mardinli İbrahim Göröz (52) ile Suriyeli eşi Barihan Hasan (44), Köln Konut Dairesi'ne yaptıkları yardım başvurusunun ardından çocuklarından ayrılmanın şokunu yaşıyor. Rutubet nedeniyle başka bir yere taşınmak isteyen çiftin oturduğu daireyi gören konut dairesi yetkililerinin haber verdiği Gençlik Dairesi, ailenin 3 çocuğu Muhammet (5), Yasemin (6) ve Murat Can'ı (12 ) bakım yurduna aldı. Çocuklarına daha sağlıklı bir yuva imkanı sağlamak isterken acı bir ayrılık yaşadıklarını belirten baba İbrahim Göröz, “Yol göstereceklerine bizi yavrularımızından ayırdılar” diyerek dert yandı. 
 
ONLARIN İYİLİĞİ İÇİN BAŞVURDUK
Sağlık sorunları nedeniyle iki yıldır çalışamadığını ve sosyal yardımla geçindiklerini belirten baba Göröz, yaşananları şöyle anlattı: 
“65 m2'lik bu daireye iki yıl önce taşındık. Kalorifer sistemi yok. Elektrikle ısıtıcılar kullanıyoruz. Ama yeterli olmadığı için rutubet oluştu. Duvarlar küflendi. Zaten toplam 5 kişi için de küçük. Hepimizin sağlığı için yeni bir yere taşınmamız şarttı. Tüm bunları Konut İdaresi'ne ilettik. Başka bir yere taşınmak istediğimizi söyledik. Kira yardımı sağlayan sosyal konut belgesi (WBS) için başvurduk. Gelip evi incelediler. Odaların tek tek resimlerini çektiler. Bir süre sonra da Gençlik Dairesi devreye girdi. Tüm karşı çıkmalarımıza rağmen, 14 Şubat'ta gelip 5, 6 ve 12 yaşlarındaki üç çocuğumuzu aldılar. Şaşkına döndük. Biz zaten onların iyiliği için taşınmak istiyorduk. Yardım etmek yerine sorunumuzu daha da büyüttüler.”
 
ÇOCUKLARIMIZI GERİ VERECEKLER
Şu anda tüm gücüyle yeni bir daire bulmaya çalıştığını belirten dertli baba Göröz, “Çocuklarımızı haftada iki gün görebiliyoruz. Küçük çocuğumuz Muhammet'in astımı var. Onların ne durumda olduklarını, psikolojilerini bilemiyoruz. Kaygılıyız. Sağlıklı bir daireye taşınırsak çocuklarımızı geri verebileceklerini söylediler. Zaten vermek zorundalar. Ortada şiddet yok. Sadece sağlık durumunu öne sürüyorlar. Bu yüzden bir an önce buradan taşınmamız gerekiyor. Bu daire bizim için de sağlıksız. Zaten bu yüzden başvurup bir an önce yeni bir yer bulmamızı sağlamalarını rica etmiştik. Yetkililerden ve sesimizi duyan hayırseverlerden yeni bir daire bularak çocuklarımıza kavuşmak konusunda yardım istiyoruz” diye konuştu.