CLİNTON'A SEÇİM KAYBETTİRECEK GELİŞME

CLİNTON'A SEÇİM KAYBETTİRECEK GELİŞME

FBI'ın yeniden açtığı Hillary Clinton dosyasının neden açıldığı belli olmaya başladı.

Aziz Doğdu /Haberartı Türk

ABD'de başkanlık seçimlerine günler kala FBI, daha önce ki sorgusunda aklanan Hillary Clinton'a şok yaşatarak Clinton'ın dosyasını yeniden açtığını duyurmuştu.

DEMOKRATLAR ÖFKELİ, CUMHURİYETÇİLER MEMNUN

Seçimlerin kaderini belirleyecek hamle, Huma Abedin'in kişisel e-postasında yüzlerce yeni ve en önemlisi de gizliliği yüksek derecede olan yeni bulgulara ulaşmasıydı. FBI'ın seçime günler kala böyle bir hamleye kalkışmasına Demokratlar öfkelenirken, Cumhuriyetçiler de bir devlet kurumunun sonunda olaya el atmasından dolayı memnun kaldı.

YÜZLERCE GİZLİ E-POSTA WEISNER'E GİTMİŞ

Sorun, Kongre'de Demokratlar'ın eski bir üyesi olan Anthony Weisner'e gitmemesi gereken e-postaların gitmesi ve bunlardan yüzlercesinin Weisner tarafından 15 yaşındaki bir kıza gömderilmesi.

79267.jpg

BİNLERCE E-POSTA SEÇİM ÖNCESİNE YETİŞECEK Mİ? 

FBI'ın bu şok hamlesi akıllara iki soruyu getirdi: i) Huma Abedin, sorgusunda kişisel bilgisayarında bu e-postaların varlığını ifşa edip kabul etti mi, ve ii) FBI, seçime sayılı günler kala bu kadar bulgunun incelemesini seçime kadar bitirebilecek mi? Eğer ikinci sorunun cevabı hayır ise, o zaman da ABD tarihinde ilk kez bir başkan adayı seçimlere hakkındaki bir devlet soruşturması ile girecek.

ABD tarihinin en büyük gizemli ve çelişkili seçimlerine günler kala, halâ belirsizlik hakim. 

(Blacklisted Newz sitesinden derlenmiştir)

Kaynak:Haber Kaynağı