CHP'YE EVLERE ŞENLİK TÜZÜK ÖNERİLERİ

CHP’de, tüzük kurultayının son hazırlıkları tamamlanıyor. Gerçi kimse bana danışmadı ama yine de önerilerimi sunayım. Ola ki bir gören olur da yararlanılır.

*Parti üyeliğini üçe ayıralım.

Parti çalışmalarına hiperaktif olarak katılan ve büyük bir özveriyle kendi ödentisi yanında delege seçilmesine yetecek kadar üyenin de ödentilerini karşılayan üyelere GÖZDE ÜYE diyelim. Bu üyeler seçim süreci dışında da ortalıkta görünsün ki yediklerimizi hazmedebilelim.

*Belediyede bir iş edininceye kadar her türlü etkinlikte parti ve belediye yönetenlerini kuşatarak şirinlik yapanlara SÖZDE ÜYE diyelim. Sözde üyelere, iş edindikten sonra da etkinliklere katılma zorunluluğu getirilsin.

*Her türlü seçimde oy kullanmayı bir varoluş sorunu olarak algılayan, etkinliklere katılan ve günün birinde Atatürk’ün yattığı yerden doğrularak “Haydi, herkes evine”, demesini bekleyenler de ÖZDE ÜYE olsun.

*Her türlü üyelik, adayların parti programına bağlı kalacaklarına ilişkin bir yeminle kesinleştirilsin. Ancak klasik “namus ve şeref” söylemi aşındırıla aşındırıla yalama olduğu için yemin töreninde; “anam, avradım olsun ki”, “iki gözüm önüme aksın ki” ya da “ekmek Musaf çarpsın ki”, gibi yeminler kullanılsın.

*Cumhurbaşkanı adayımızı bütün üyelerle birlikte belirleyelim. Ancak genel başkanımız, adayın kimliğini seçimden hiç olmazsa 24 saat önce açıklasın ki, Ekmeleddin olayında olduğu gibi baltayı taşa vurmayalım.

*MYK’yı doğrudan doğruya PM belirlesin. Ancak uyumlu ve üretken bir çalışma sağlanabilmesi için genel başkanın beklentileri karşılansın.

*Her türlü seçimde adaylar önseçimle belirlensin. Önseçime katılacaklar parti yetkili organlarınca; yetkili organlar ise genel başkanca demokratik bir şekilde belirlensin.

*CHP, bir kitle partisi olduğuna göre gençlik ve kadın kotası yanında bir de “parti programını benimsemeyenler kotası” olsun. Bu kota din ve etnisite temelinde kurulmuş partilerde yararlık gösterdikten sonra çürüğe ayırılmış olanlar arasından seçilsin.

*Genel Başkan adaylığı kolaylaştırılsın, delege sayısının % 1’inin imzasıyla herkes aday olabilsin. Ancak genel başkan seçilebilmek için birinci turda delege tam sayısından 1 fazla, ikinci turda 2 ve üçüncü turda da delege tam sayısından 3 fazla oy aransın.

Genel başkan adayları üçüncü turda bile tüzükte öngörülen oy sayısına ulaşamadıkları takdirde, eski genel başkan görevine devam etsin.

*Üst üste 40 yıl seçim kaybeden genel başkanlarla (Allah geçinden versin) hakka yürüyenlerin genel başkanlıkları sonlandırılsın.   

Önceki ve Sonraki Yazılar